• Nasiha praat nog even na met de jury, vooraan haar taart

    Ali van Vemde

Nasiha wint Heel Wijk Bakt

WIJK BIJ DUURSTEDE Met haar taart met bruidspaar, prachtig chocoladewerk en bloemen wist Nasiha zondag bij theetuin Feenomeen de jury te overtuigen. In de tent, net als bij het televisieprogramma 'Heel Holland Bakt', de taarten op een lange tafel. De taartenbakkers op een rij, wachtend op het oordeel van de jury.

Ali van Vemde

Het was al een poosje de droom van Margreet Feenstra van Theetuin Feenomeen aan de Lekdijk West. "Ik bak zelf graag, al ben ik geen mooibakker. Bij mij gaat het vooral om de smaak." Nu de theetuin loopt vond ze de tijd rijp voor het organiseren van de wedstrijd 'Heel Wijk Bakt'. Bij deze eerste editie waren er vijf aanmeldingen, waarbij er één helaas heeft afgezegd. De vier overgebleven bakkers kwamen zondagochtend naar de theetuin met hun prachtige taarten. Milou, Meis, Hilde-Marij en Nasiha lieten de taarten, die allemaal met veel zorg waren bereid, keuren door de deskundige jury. Patissier Marco Lakerveld weet als geen ander waar hij op moet letten. Het moet er vooral ook heel mooi uitzien, de eerste indruk is belangrijk. Een krokante bodem en vooral ook een luchtige vulling zijn favoriet. Tjarenka Turfboer van Tjarenka Taarten en Cupcakes let vooral op de smaak, maar ook de textuur en verschillende ingrediënten moeten bij elkaar passen. De deelnemers hadden dus te maken met een deskundige jury.

Voor de juryleden was het geen gemakkelijke taak om een winnaar te kiezen. Uitgebreid werd overlegd wie de mooiste, maar vooral ook de lekkerste taart had gemaakt. Ondertussen keken de deelnemers rond in de theetuin en genoten van een kop overheerlijke koffie. En toen was het eindelijk zo ver! De jury kwam terug in de tent met de uitslag. Maar eerst vertelden ze wat ze vonden van de taarten. Bij de één was de korst iets te hard en de vulling te zacht, bij een ander waren de smaken verrassend of de bodem wat korrelig. De eerste en tweede plaats werden na de beoordeling eindelijk bekendgemaakt. Hilde-Marij werd tweede met haar gluten- en zuivelvrije taart. En, eigenlijk had iedereen het al wel een beetje verwacht, Nasiha verdiende de eerste prijs. In een reactie vertelde ze lachend dat ze al enkele workshops heeft gevolgd bij Marco Lakerveld en veel van hem heeft geleerd. Dat was dan ook te zien.

TRADITIE Margreet Feenstra hoopt dat dit het begin is van een mooie traditie. "Het is leuk om mensen met een zelfde hobby bij elkaar te zien. Er kunnen ervaringen worden uitgewisseld en zo kan men ook van elkaar leren." Voor de winnaar was er een cadeaubon voor een high tea en natuurlijk een bos bloemen.