• Sinterklaas komt op 23 november aan in Wijk

    Rob Haak Fotografie

Hij komt, hij komt...!

WIJK BIJ DUURSTEDE Het is bijna november, de maand dat Sinterklaas in Nederland op bezoek komt. En natuurlijk ook weer in Wijk bij Stuurstede! Om zeker te weten dat alles volgens plan verloopt, hadden we even contact met Sinterklaas. Hij staat op het punt te vertrekken vanuit Spanje en hoopt op zaterdag 23 november aan te komen in de prachtige haven van Wijk. Hij kijkt er naar uit.

Ali van Vemde

"De voorbereidingen zijn in volle gang," vertelt de Sint. "We zijn heel druk bezig geweest met het inladen van de boot, want er moeten natuurlijk weer veel cadeautjes mee. De stoomboot is helemaal opgepoetst, klaar voor de verre reis. De kleding is ook belangrijk, want natuurlijk moet mijn mijter, maar ook de kleding van de Pieten, tip top in orde zijn. En er moeten voldoende zakken mee voor het snoepgoed. En dan moeten de Pieten in een goede conditie zijn. De sportschool is de afgelopen tijd veel bezocht om de been- en armspieren te trainen. Want het vraagt heel wat van de Pieten, al die daken op en cadeautjes door de schoorsteen gooien."

Natuurlijk willen we graag van Sinterklaas horen hoe het programma er uit gaat zien. Sinterklaas: "Het wordt weer een drukke periode. Net als andere jaren komt de boot aan om 10.30 uur in de haven van Wijk bij Stuurstede. Onze Wegwijs Piet zorgt dat we de goede koers varen. Dan kunnen we ook kennismaken met de waarnemend burgemeester Albertine van Vliet, die ons bij de haven zal ontvangen. Dan gaan we de dijk op en via de Oeverstraat richting de Markt. We hopen natuurlijk dat er heel veel kinderen zijn langs de route, zodat ik ze allemaal persoonlijk kan begroeten."

DRUKKE TIJD "Het wordt weer een drukke periode, maar we hebben een fantastisch team aan Pieten, dus dat komt helemaal goed" vertelt Sinterklaas. Op de dag dat we in Wijk bij Stuurstede aankomen, organiseert het Sinterklaas comité FC Madrid weer een fantastische theatervoorstelling." Aan Piet vragen we wat we dit keer in het theater gaan zien. "Na 'Herrie in de Pietenklas' en 'De Pietenklas op schoolreis' komen er weer nieuwe avonturen van de Pieten in de Pietenklas. Leerling Hoofdpiet klom in de pen en maakte 'De Pietenklas viert feest'. Drukke Piet is jarig en dat moet natuurlijk worden gevierd. Er lopen alleen allerlei zaken mis waardoor het net lijkt of er helemaal geen feest komt. Maar niets is wat het lijkt en er volgt natuurlijk een knalfeest. Maar het wordt nog erger als tijdens de voorbereidingen de ring van Sint zoek raakt." Misschien hebben ze de kinderen wel nodig om een nieuwe ring voor Sinterklaas te maken. De makers van de mooiste ringen mogen dan ontbijten met Sinterklaas. Piet gaat verder: "Natuurlijk zijn alle leerling Pieten weer aanwezig in de klas; de slimme Pieten, de ik snap het niet Pieten, de plasPiet, de verlegen Piet, opa Piet, de helpende handen Pieten en nog veel meer. Ook smulPiet en Kolonel Generaal MajoorPiet willen de voorstelling niet missen! En natuurlijk komen Sint en z'n tantes ook feest vieren met drukke Piet." De voorstellingen zijn op zaterdag 23 november om 13.15, 14.30, 15.45 en 17.00 uur. Kaartjes kosten € 4,50 per persoon. Er kunnen maximaal 8 kaartjes per persoon worden gekocht.

BIJ SINT THUIS KIJKEN Zoals ieder jaar logeert Sinterklaas ook nu in Kasteel Duurstede. En..., de kinderen mogen hem bezoeken. Kom ook kijken waar Sinterklaas en de Pieten druk mee zijn. Het huis van Sinterklaas is open op zaterdag 30 november. Sinterklaas verwacht de kinderen om 13.30, 14.30, 15.30, 17.00 en 18.00 uur. De entree voor kinderen tot 2 jaar is gratis. Vanaf 2 jaar kost een kaartje € 2,-. Ook hiervoor geldt dat er maximaal 8 kaartjes per persoon kunnen worden gekocht.

KAARTVERKOOP Bij de VVV aan de Markt 24 kunnen de kaartjes voor het theater en het Huis van Sinterklaas worden gekocht. De verkoop begint op 9 november. De deuren gaan om 9.30 uur open voor de verkoop. Er wordt een lange wachtrij verwacht en de VVV doet haar best om iedereen zo snel mogelijk te helpen. Reserveren van kaarten is niet mogelijk.

En, vertelt Sinterklaas, "Een paar Pieten zijn al vooruit gereisd. Je kan ze zomaar tegenkomen!!