• Sija van Ee en Mieke Versteeg: lampionnenoptocht en cadeautjes

    Ali van Vemde

Gezellige Wintermarkt

LANGBROEK Op het Prinsenplein en in het Dorpshuis wordt zaterdag 23 november, van 14.00 tot 19.00 uur, weer de Wintermarkt gehouden. Een gezellige markt met veel kramen, warme drankjes en hapjes. Maar ook is er zang en zijn er optredens van dansgroepen.

Ali van Vemde

"Het begon vijf jaar geleden met een paar kraampjes, maar ieder jaar komen er meer activiteiten bij," vertellen Sija van Ee en Mieke Versteeg. "Wat wij zo leuk vinden is dat gebruikers van het Dorpshuis optredens verzorgen." Smartlappenkoor Tranen met Tuiten treedt op, Griekse dansgroep Evros, er is een demonstratie Salsa dansen en een demonstratie Dansmix door BlomDance. Dit gebeurt tussen 14.30 en 17.30 uur. Er zullen zo'n 20 kraampjes zijn met oliebollen, glühwein, erwtensoep, broodjes warme worst, maar ook boeken, sieraden, woondecoratie, fries houtsnijden, decembercadeautjes, ontspanning, schoonheidsproducten, auto-accessoires en nog veel meer. En dan is er natuurlijk de kerstboom, voorzien van ballen met nummers waar cadeautjes aan verbonden zijn.

KINDERACTIVITEITEN Ook voor de kinderen is er van alles te doen. Zij kunnen met een knipkaart meedoen aan de verschillende activiteiten. Binnen is een springkussen en een kinderknutsel. Nieuw dit jaar is de lampionnenoptocht, deze start om 17.30 uur. Na afloop is er warme chocolademelk.

VRIJWILLIGERS De organisatie is blij met de hulp van de vele vrijwilligers. Zeker ook met de nieuwe, jongere vrijwilligers. "Zij hebben weer nieuwe ideeën en dat is precies wat we nodig hebben," vertellen Sija en Mieke. Iedereen is van harte welkom. Het belooft een gezellige dag te worden.