Aanmelden School met de Bijbel

LANGBROEK Niewue leerlingen voor de School met de Bijbel kunnen zich aanmelden. Het gaat dus om kinderen die met ingang van het schooljaar 2018-2019 (dus vanaf DV maandag 27 augustus 2018), of in de loop van het schooljaar, naar school hoopt te gaan. De aanmeld-avond is op DV dinsdag 13 maart van 20.00-21.15 uur op de school, Kerkeland 55 te Langbroek.

De School met de Bijbel is een dorpsschool in Langbroek met circa 150 leerlingen. De school is gevestigd in een prachtig nieuw schoolgebouw, en groeit in leerlingenaantal.

De school heeft een protestants-christelijke denominatie, met een reformatorische inslag. De meeste ouders die voor hun kinderen voor onze school kiezen komen uit diverse reformatorische kerken, maar ook uit andere kerkelijke geloofsgemeenschappen.

De meeste leerlingen op de school komen uit het dorp Langbroek; daarnaast komen er een aanzienlijk aantal leerlingen uit het dorp Werkhoven, alsmede uit Cothen, Wijk bij Duurstede en enkele andere omliggende dorpen.

De school staat bekend als een 'warme' dorpsschool, waarbij men in dit schooljaar de ombuiging maakt naar een ontwikkelingsgerichte basisschool vanuit een breed gedifferentieerde kindbenadering. De focus hierbij is een Integraal Kind Centrum. Hiervoor is de school ook aangesloten bij het Project 'Kleine Scholen Grote Kansen'.

Voor de aanmeld-avond op 13 maart is er een kort programma: allereerst een presentatie over de school (identiteit, leervisie, leerlingontwikkeling); vervolgens zal de onderbouwleerkracht iets vertellen over 'een dag als 4-jarige in groep 0-1'; daarna bestaat er gelegenheid tot vragen stellen c.q. tot gesprek en kunt u de 'formaliteiten' vervullen om uw kind in te schrijven.

Heeft u nog vragen, neem dan gerust contact op met de directeur: dhr. J.P.M. Breugem, directeur. School : 0343-561250, directeur@smdblangbroek.nl of : 06-40049540