• Het Pakhuis vorig jaar tijdens de Blueskroegentocht

    Blues in Wijk

7e Blueskroegentocht

WIJK BIJ DUURSTEDE Zaterdag 25 november staan de café's weer bol van de blues. Samen met de Wijkse horeca organiseert Blues in Wijk het blues festival in de binnenstad. Zestien blues optredens en net als vorig jaar ook de hele dag blues op het stadscarillon. Alles gratis en op loopafstand van elkaar.

Het festival opent om half drie in het E&E Gasthuis, om vier uur neemt theater Calypso het stokje over en vanaf zes uur kunnen bluesliefhebbers in enkele restaurants lekker eten met een bluesje erbij. Om 20.00 uur gaat het verder in theater Calypso en in De Engel. Na negen uur beginnen ook de café's op stoom te komen met bluesbands tot diep in de nacht. Meer info op www.bluesinwijk.nl In alle deelnemende horeca liggen flyers met speeltijden en een plattegrond.

PROGRAMMA De blueskroegentocht steekt om 14.30 uur van wal met een optreden van Mr. Boogie Woogie in het grand café van het E&E Gasthuis. Elk jaar weer een groot succes voor de ouderen van Wijk. De Boogie-man werd in 2010 uitgeroepen tot Best Dutch Blues Pianist, won in oktober van dit jaar de Dutch Blues Challenge 2017 en is 'the Hardest Workin'Man in Boogie Land'. Aansluitend speelt vanaf 16.00 uur in theater Calypso de Amerikaan Tony Spinner, bij het grote publiek vooral bekend door zijn jarenlange deelname aan de wereldband Toto.

SLUITINGSTIJDEN Voor alle horeca geldt dat je tot 01.30 uur naar binnen kunt, daarna gaat de deur dicht. Binnen is binnen, je kunt eruit wanneer je wilt, maar hoppen van kroeg tot kroeg is dan voorbij.

BLUES FOR YOU Donderdagavond 16 november staat het bluesprogramma 'Blues for You' van de regionale zener Radio90FM geheel in het teken van de bands die op 25 november in Wijk komen spelen. Ook draait de Wijkse radiopresentator en Blues-DJ Jos du Floo van 'Blues for You' tijdens de kroegentocht in theater Calypso.

Lees er meer over in het Wijks Nieuws van 15 november.