• Singelloop 2018

    Ali van Vemde

72ste Singelloop Wijk bij Duurstede

WIJK BIJ DUURSTEDE Op Koningsdag, 27 april, aanvang 11:30u, wordt de 72ste Singelloop gehouden. Sinds eind 2018 is een vaste groep enthousiastelingen bezig om voor deze Singelloop de voorbereidingen te treffen! De plannen voor het markeren en beveiligen van het parcours, voor het werven van vrijwilligers om op alle drukke punten het publiek te begeleiden en om de lopers vrij baan te geven tijdens hun jaarlijkse krachtmeting zijn inmiddels voltooid. Dankzij onze trouwe sponsoren en onze huisbankier hebben we ook voor dit jaar de organisatie weer rond.

HET MILIEU We willen dit jaar onze milieu-invloed verminderen en daarom maken we gebruik van kartonnen bekertjes en in plaats van de plastic flesjes met water en sportdrank delen we lokaal geteeld fruit uit van kwekerij Nell.

PARKOERS RECORDS Het is al een tijd geleden sinds er records gebroken zijn. Op de 5 km hebben we de volgende records: Mannen; sinds 2012 op naam van Yassine Loukili uit Zeist. Hij liep toen 16min 20sec. Vrouwen; sinds 2012 op naam van Saskia de Vries-van Vugt met een tijd van 17min 29sec. Op de 10km hebben we de volgende records: Mannen Senioren; sinds 2014 op naam van Dirk Wijnalda met 33min 48sec.: Vrouwen Senioren; sinds 2015 op naam van Sandra de Jonge uit Rozendaal met 35min 17 sec: Mannen Veteranen; sinds 2006 op naam van Aart Stigter met een tijd van 31min 53sec: Vrouwen Veteranen; sinds 2008 op naam van Carlien Harms-Aris in een tijd van 38min 44sec. Wie gaat dit verbeteren???

VIER ONDERDELEN Voor veel deelnemers is het lopen van de Singelloop een vast onderdeel van het Koningsfeest. De loop bestaat weer uit 4 onderdelen. De Klarenbeek Kidsrun over 500 m voor de kleintjes t/m 7 jaar. De Aegir Marine jeugdloop over 2,2 km voor iedereen van 8 t/m 12 jaar. De Vernooy loop over 5 km en de Jacomij Electronics run over 10 km. Voor de Kids en de Jeugdloop is er voor iedere deelnemer een leuke herinneringsmedaille en voor de winnaars een beker.

PARKOERS Het parkoers is voor de meeste lopers bekend en nog steeds een uitdaging. De loop bestaat uit een stukje, of uit een aantal rondes over de Singels, om de Wijkse binnenstad en het Kasteelpark, waarbij de hellingen tegen de dijk en bij de Walmuur onder de molen een extra uitdaging geven. Vooral het publiek bij de toegangsbrug bij de Veldpoort en op de Walmuur zal de lopers ongetwijfeld weer aanmoedigen om een toptijd neer te zetten. Wie weet worden de recordtijden uit voorgaande jaren verbroken! Via internet is de inschrijving al een paar maanden mogelijk. Tot 25 april, 24:00u is voorinschrijven nog mogelijk. Daarna kan het alleen nog in de zaal. Kijk voor het gedetailleerde programma op www.oranjecomitewbd.nl/singelloop. Daar vindt u ook de link om in te schrijven. Actuele informatie vindt u op Facebook: singelloop wijk bij duurstede.