• De Kersenkoningin en Kersenprinses zijn er natuurlijk ook

    Ali van Vemde

18e Kersenfestival; eigentijds festival met een knipoog naar het verleden

COTHEN Theo en Martine en Erik Vernooij organiseren zaterdag 30 juni en zondag 1 juli het Kersenfestival in de boomgaard aan de Groenewoudseweg 18. Dit jaar voor de 18e keer, om u kennis te laten maken met de kersenteelt. Door de jaren heen is het Kersenfestival een begrip geworden in de Kromme Rijnstreek en komen de bezoekers uit alle windstreken van het land, om de sfeer van de kersentijd te beleven.

De vertrouwde kersenmarkt met vele gevarieerde kramen is gebleven, maar dit jaar iets uitgebreider. Voor de kinderen is er een speciaal kinderplein met springkussens. De KERS express rijdt natuurlijk door de boomgaard en er kunnen mooie prijzen worden gewonnen bij het kersenpitspugen, waarbij de opbrengst bestemd is voor de jeugdafdeling van Muziekvereniging Excelsior uit Cothen. De Kersenkoningin en Kersenprinses ontvangen de hoogheden uit de regio en openen officieel het Kersenfestival.

Net als voorgaande jaren ontbreken de verschillende demonstraties niet, zoals de kersen ontpitmachine en de demonstratie van de jachthonden. Er wordt 'live' geveild in de veilingzaal van Het Kersenmuseum. Met het drukken op de knop bepaalt u de prijs die u betaalt. Dit alles wordt opgeluisterd door gevarieerde muziekoptredens, want het is feest in de boomgaad. Op zaterdag houden de historische tractorclub, de Rock City Chapter Harley Owners Group Amersfoort en de paardenaanspanningen op het festivalterrein hun pauze en kunnen tractoren, motoren en paarden met rijtuigen van dichtbij worden bewonderd. Op zondag ontvangt het Kersenfestival de vrienden van de Piepende wagens, met antieke kinderwagens. Tussen al die activiteiten door kunt u heerlijk genieten van allerlei kersenproducten, zoals kersenijs, kersenbier, maar natuurlijk vooral van de kersen!

De toegang is gratis, dat geldt ook voor het parkeren. Op beide dagen bent u welkom van 10.30 tot 17.00 uur. Meer informatie en het programma op www.kersenfestival.nl of op Facebookpagina/kersenfestivalcothen