• Vincent Herfkens en Vincent Feenstra organiseren Mazijkpop

    Ali van Vemde
  • Vincent Herfkens en Vincent Feenstra organiseren Mazijkpop

    Ali van Vemde

10e Mazijkpop Festival: programma dat staat als een huis

WIJK BIJ DUURSTEDE Op zaterdag 15 juli zal voor de tiende keer Mazijkpop worden gehouden op de Mazijk achter café 't Hoff. Met dank aan de vele sponsors is het weer gelukt om een mooi programma neer te zetten. Vanaf 15.00 uur zullen maar liefst zeven bands optreden. De toegang is gratis.

Ali van Vemde

Jarenlang was Tom Moerenhout de drijvende kracht achter Mazijkpop. Dit jaar heeft hij het stokje overgedragen aan WijkNogLeuker en Muziekschool Wijk bij Duurstede. Mazijkbewoner en muziekliefhebber Vincent Feenstra en uitbater van café 't Hoff Vincent Herfkens hebben de organisatie op zich genomen. Samen met een team van betrokken vrijwilligers is het hen gelukt om een programma te presenteren met bands die hun sporen hebben verdiend.

PROGRAMMA Op Mazijkpop zullen achtereenvolgens optreden: 15.00 tot 15.45 uur Eve McKing; 16.00 tot 16.45 uur Stone Edge; 17.00 tot 18.00 uur Crimson Inc.; 18.15 tot 19.15 uur Charles Adrian Band; 19.30 tot 20.30 uur The Frozen Five; 20.45 tot 22.00 uur The Clue en als afsluiter vanaf 22.15 uur Bittersweet.

BANDS Mazijkpop wordt geopend met een optreden van Eve McKing. In 2014 trad zij nog op onder haar eigen naam Yvon Mocking. Nu timmert Eve McKing aan de weg met diverse radio optredens, support acts voor Bløf en Guus Meeuwis en vele live performances om haar single 'Strange Fascination' te promoten. Ook Crimson Inc. - eveneens uit de regio - speelde (in 2013) op het Mazijkpop podium. De single 'Cold Black Ground' is te beluisteren via sociale media en spotify. Stone Edge uit Elst speelt eigen werk en covers van onder andere Dire Straits, Billy Joel en John Mayer. De Charles Adrian Band, met leden van de roemruchte Millstreet Bluesband, zal het Rock, Rhythm- en bluesgehalte opkrikken met een spetterend optreden met special guest Tommy M. Moerenhout op saxofoon. The Frozen Five uit Utrecht omschrijft zichzelf als een nostalgische, no-nonsense 80's/90's Rockband met een geheel eigen sound. Het kwartet The Clue komt uit Utrecht/Heuvelrug en speelt een reeks bekende en minder bekende Rock- en Bluescovers van de 60's tot de 80's. Uitsmijter Bittersweet is één van 's lands top coverbands. De gebroeders Mark en Pascal Groot Kormeling pakken, geflankeerd door andere steengoede muzikanten, in een hoog tempo alle pleinen en zalen finaal in.

Het belooft een fantastisch festival te worden. Vincent Feenstra: "We zijn erg blij met de vele sponsors die ons steunen. Ook zijn we zeer tevreden over de samenwerking met WijkNogLeuker, die zich voor drie jaar aan het festival heeft gecommiteerd en de hulp van Tom van Ginkel van de Muziekschool. Het enthousiasme van de middenstand om dit festival te steunen doet ons goed. En niet te vergeten de prettige samenwerking met de gemeente, politie, brandweer en EHBO. Zo kunnen we een mooi festival neerzetten." Vincent Herfkens verzorgt het horeca deel. Tim van Lokven van Tim Culinair, die recentelijk Het Terras heeft overgenomen, zal zorgen voor smakelijke gerechtjes. Op www.mazijkpop.nl en Facebook is alle informatie te vinden. Ben jij er ook bij?