Politiek

WIJK BIJ DUURSTEDE Op dinsdag 18 februari is het Avond van de Raad met van 19:30 tot 21:30 uur een bespreking over netwerk U10 en de rol van de gemeenteraad. 
UTRECHT De provincie Utrecht trekt in 2020 ongeveer 28 miljoen euro uit voor het verder verbeteren van het landelijk gebied. Met het geld zet de provincie onder meer in op betere leefbaarheid van dorpen, natuurontwikkeling, nieuwe recreatiemogelijkheden en doorontwikkeling van duurzame landbouw.
Advertorial
We willen er allemaal goed uitzien en hier besteden we daarom dagelijks ook veel tijd aan. Misschien kan je wel uren voor de spiegel staan om ervoor te zorgen dat je er...
UTRECHT Woningbouw bij kleine kernen, plannen voor het versnellen van de energietransitie, het oprichten van een Regionale Ontwikkelingsmaatschappij, controle van de jaarrekeningen en de stikstofproblematiek. Over deze onderwerpen debatteerden Provinciale Staten van Utrecht (PS) vorige week donderdag.
WIJK BIJ DUURSTEDE VVD’ers Hans van Dijk en Serge Segboer rekenden onlangs het percentage van de onroerend zaakbelasting na, en dat getal bleek niet juist te zijn. Met een amendement is deze fout hersteld. Het percentage was 0,1461 en dat wordt nu 0,1399. Hoe kon dit gebeuren?
Advertorial
WIJK BIJ DUURSTEDE Er is een nieuwe praktijk voor fysiotherapie geopend in Wijk bij Duurstede. Happel Fysiotherapie zit sinds januari in het gebouw van...
WIJK BIJ DUURSTEDE Burgemeester Iris Meerts trekt momenteel samen op met burgemeesters van Utrechtse Heuvelrug, Bunnik, Renswoude, Rhenen, Veenendaal en Zeist om knalvuurwerk landelijk in te perken. D66 bracht, met steun van PCG en GroenLinks, een motie in om de burgemeester hierin te ondersteunen - en dat werd door de hele gemeenteraad omarmd.
WIJK BIJ DUURSTEDE De zondag overleden SP 'er Hans Pouw is tijdens de raadsvergadering geëerd met een minuut stilte. Raadslid Frans van der Tol sprak namens de SP afdeling Wijk bij Duurstede hieraan voorafgaand de volgende woorden uit:
WIJK BIJ DUURSTEDE Vanavond is tijdens de raadsvergadering Eric Balemans als VVD wethouder geïnstalleerd. Dat gebeurde zonder instemming van de SP, omdat zij de voorkeur geven aan een wethouder uit de eigen gemeente. De andere raadsfracties hadden alle begrip voor een wethouder van buiten, gezien de korte termijn waarop de VVD een wethouder...
WIJK BIJ DUURSTEDE Eric Balemans, die vanavond (dinsdag 28 januari) voor de VVD als wethouder wordt geïnstalleerd, noemt het in een interview met WijksNieuws.nl onzin om een onderwerp zoals windmolens, principieel te verbieden. Dat was flink schrikken voor VVD voorman Sybren van der Velden. Niemand in de coalitie was bekend met deze opvatting.
WIJK BIJ DUURSTEDE Wat kan anders in uw buurt, dorp of stad? Wat mag zo blijven of wilt u beschermen? De antwoorden op deze vragen staan straks in de Omgevingsvisie stedelijk gebied. Deze keuzes voor de toekomst (10 tot 20 jaar) gaan over de leefomgeving. Dit is de openbare ruimte waarin we wonen, werken, elkaar ontmoeten en recreëren.