Dossiers

Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Woensdag 21 maart 2018 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. In dit dossier lees je alle ontwikkelingen met betrekking tot de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Wijk bij Duurstede. 

Kersentijd

De tijd van de kersenoogst is een belangrijke periode in de Kromme Rijnstreek, waar 't Groentje verspreid wordt. Rondom de Kersentijd 2017 publiceren wij daarom verschillende achtergrondverhalen. Daarin werken we samen met RTV Utrecht.

Mijn sport

In de serie ‘Mijn sport’ vertellen jongeren over hun favoriete sport. Waarom hebben ze voor deze sport gekozen? Wat is er in hun ogen zo leuk aan? Wat doen ze tijdens trainingen en wedstrijden? En willen ze er in de toekomst ook mee doorgaan? Sportieve jongeren aan het woord.

Bonifatius naar Dorestad

Wijk bij Duurstede viert dit jaar de komst van Bonifatius naar Dorestad, precies 1300 jaar geleden. De reis van deze inspirerende missionaris, die zoveel voor West-Europa zou betekenen, begon hier, in deze destijds machtige handelsplaats.

Zwembad

Als gevolg van bezuinigingen is het zwembad Wickie de Viking per 1 januari 2016 gesloten. Maar daarmee is niet gezegd dat Wijk nu definitief zonder komt te zitten. De mogelijkheden om zo’n voorziening voor de plaats te behouden worden serieus onderzocht.

In de sportlights

In de rubriek 'In de sportlights' staat de sportvrijwilliger centraal. Of het nu gaat om het opknappen van de kleedkamers, het beheren van de velden en zalen of het besturen van de sportvereniging, zonder de inzet van deze mannen en vrouwen kan geen club blijven bestaan.