• platform Rein

    QuaRijn

REIN helpt medewerkers in de ouderenzorg leren en ontwikkelen

30-09-2019, 16:31 | Lezersnieuws | Alexandra

Voor iedereen die werkt in de ouderenzorg in de regio Utrecht is REIN van start gegaan. REIN ondersteunt medewerkers op het gebied van leren en ontwikkelen. Met een integraal aanbod op het online platform (www.ikbenrein.nl) en offline spellen en activiteiten wordt door de ouderenorganisaties en hun medewerkers gewerkt aan persoonlijke en professionele ontwikkeling.


De ouderenorganisaties in de regio Utrecht hebben met elkaar en met steun van ontwikkelgelden van Zilveren Kruis Zorgkantoor het project REIN ontwikkeld. Careyn en QuaRijn zijn initiatiefnemers van REIN. Maria der Weduwe, Regiomanager bij QuaRijn: “We hebben behoefte aan een samenhangend aanbod voor onze medewerkers om uitvoering te geven aan het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. Maar wij zijn natuurlijk niet de enige organisatie die dat heeft. We hebben gezocht naar een unieke en innovatieve manier om organisatieoverstijgend van en met elkaar te leren. We kunnen zoveel van elkaar leren en als organisaties hoeven we echt niet allemaal steeds zelf het wiel uit te vinden. Wat ik echt uniek vind, is dat we REIN met elkaar hebben ontwikkeld. Vrijwel alle ouderenorganisaties in de regio Utrecht zijn betrokken.”


Regionaal lerend netwerk
Gert-Jan Waterink, directeur Careyn Utrecht West: “Leren van en met elkaar in een regionaal lerend netwerk is een andere, nieuwe manier van leren. Ik hoop dat er mooie verbindingen ontstaan uit de digitale ontmoetingen van medewerkers op het platform. Het aanbod van REIN is breed, voor ieder is er wel wat te vinden.”