• Vocaliber uit Huizen

    niet bekend

Vocaliber uit Huizen zingt Choral Evensong

14-02-2020, 11:41 | Lezersnieuws | Cobie de Boer

Op zondagmiddag 1 maart zal er in de grote kerk van Wijk bij Duurstede weer een Choral Evensong plaatsvinden. Een Choral Evensong is een grotendeels gezongen avondgebed waarin het koor een belangrijke rol speelt. Muzikale schoonheid en sacraliteit zijn twee kernwoorden die helemaal bij deze viering passen. Ditmaal zal kamerkoor Vocaliber uit Huizen onder leiding van Richard Vos zorgen voor de muzikale invulling.

 Het koor is in februari 2011 in de huiskamer van dirigent Richard Vos van start gegaan met een klein groepje enthousiaste zangers. Er werd meteen begonnen met een serieus werk, een dubbelkorige nederlandse Matteüs Passie, gecomponeerd door Richard. Deze is in april 2011 uitgevoerd met de Cantorij uit Baarn, dat ook onder leiding van Richard staat.

Vocaliber richt zich hoofdzakelijk op de concertpraktijk. Het koor wil een zo breed mogelijk en uitdagend repertoire brengen, van Sweelinck tot aan hedendaagse muziek waaronder de composities van eigen dirigent.

Tijdens deze Choral Evensong zullen er werken klinken van toonaangevende componisten als Howells, Mendelssohn alsmede van de dirigent zelf. Naast deze werken zullen er gezamenlijk een viertal hymns worden gezongen. Liturg is ds. Henk Kroese en het orgel wordt bespeelt door Pim Schipper.

De viering begint om 16:00 uur en is vrij toegankelijk. Na afloop zal er een collecte worden gehouden.