• NVA viert lustrum met gebak

    NVA centrum voor integratie en participatie

NVA Doorn bestaat 5 jaar!

10-12-2019, 11:11 | Lezersnieuws | NVA

Op de locatie in Koningshof in Doorn werd maandag 25 november op feestelijke wijze gevierd dat de taalschool voor inburgeringslessen 5 jaar bestaat. Alle cursisten, docenten, taalcoaches en de coördinator werden in het zonnetje gezet. Ook namens de wethouders van de gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede.

Directeur Annerieke van der Vegt: “NVA bestaat 5 jaar en daar zijn wij heel trots op. NVA heeft ook dit jaar weer het keurmerk ‘Blik op Werk’ behaald. Dit betekent dat de Nederlandse-taalcursussen van hoge kwaliteit zijn. NVA heeft nu zelfs de maximale vier-sterrenstatus gekregen! Daarnaast waarderen cursisten de taalschool gemiddeld met een 8,2. Bovendien liggen de slagingspercentages tussen de 80% voor analfabeten en 96% voor hoog opgeleiden.”

Alle aanwezigen werden getrakteerd op taart. Berith de Haan, coördinator, vertelt: “De afgelopen jaren hebben ruim 600 statushouders en nieuwkomers inburgeringslessen gevolgd. Zij werken hard aan hun toekomst in Nederland. Deze anderstaligen zijn de nieuwe inwoners van de dorpen in de gemeenten. Fijn dat wethouder Hans Waaldijk (gemeente Utrechtse Heuvelrug) en wethouder Wil Kosterman (gemeente Wijk bij Duurstede) vandaag aanwezig waren!”

NVA wil dat iedereen meedoet in de samenleving en zich thuis voelt. Zij ondersteunt haar klanten met Nederlandse-taalcursussen en andere diensten, afhankelijk van wat iemand nodig heeft voor een zelfstandig en volwaardig bestaan in onze maatschappij. NVA heeft taalscholen voor Nederlandse taalles in Amersfoort, Doorn en Zeist.

Kijk op www.nva-amersfoort.nl voor informatie over de cursussen en diensten van NVA.