Pieten in Wijk bij Duurstede – een unieke Pietenfilm in 10 delen op social media

18-11-2019, 09:57 | Lezersnieuws | Joke

Sinterklaas is nog niet in het land, maar drie Zwarte Pieten komen al aan als vooruit gezonden comité om voorbereidingen te treffen voor een fantastisch feest voor de kindertjes van Wijk bij Duurstede. Maar dan gaat er van alles mis en raken ze de cadeautjes kwijt… Gaan de drie Pieten dit op tijd oplossen?

Wijk bij Duurstede krijgt unieke Sinterklaas virals!  Een film in tien afleveringen van elke circa twee minuten via verspreiding op social media gedurende twee weken rondom de intocht van Sinterklaas in Wijk bij Duurstede.

De Pietenfilm is bedoeld om de kindertjes in Wijk bij Duurstede op te warmen voor een prachtig Sinterklaasfeest door middel van filmpjes in een voor hen bekende omgeving!

Afgeleid doel is een breed publiek bekend te maken met de winkels en bezienswaardigheden van de binnenstad van Wijk bij Duurstede.  We hopen zo de lokale verkoop van Sinterklaasinkopen te stimuleren die de lokale ondernemers ten goede komt. De filmpjes zijn zeker niet commercieel, immers het Sinterklaasfeest moet een feest blijven waar kinderen, gezelligheid en humor voorop staan.

Wanneer?

Tien dagen lang wordt elke dag om 17.30 uur een filmpje vertoond die samen één spannend verhaal vormen. Vergelijkbaar met het Sinterklaasjournaal krijgt Wijk bij Duurstede haar eigen dagelijkse Pietenverhaal.

Vertoningen: woensdag 20 t/m vrijdag 29 november  2019. (Intocht Sinterklaas in Wijk bij Duurstede: zaterdag 23 november 2019)
Vertoningen vinden plaats op het facebook kanaal van Binnenstad Wijk bij Duurstede en het facebook kanaal van de VVV:

 https://www.facebook.com/BinnenstadWijkBijDuurstede/

https://www.facebook.com/VVVKrommeRijnstreek/

Na de vertoningsperiode wordt vanaf 30 november 2019 de gehele film getoond op de nieuwe website van de binnenstad van Wijk bij Duurstede: www.bezoekwijkbijduurstede.nl