• Op de vaas geschikt boeket

    H van Sprakelaar

Workshop "Plukboeket maken" in De Wijkse Moestuin

23-06-2019, 16:43 | Lezersnieuws | bea

Naast groente staan er in De Wijkse Moestuin ook bloemen. Het grootste deel daarvan is bewust geplant om te plukken. We hebben in voorgaande jaren gemerkt dat het nog niet zo gemakkelijk is om van al deze verschillende bloemen een mooi boeket te maken.Daarom hebben we Mérie Rijnberk, meester bloembinder (http://www.artway.eu/content.php?id=1571<=nl&action=show), uitgenodigd om een workshop ´Plukboeketten maken` te komen geven op zaterdag 6 juli en 24 augustus van 9 tot 12 uur.

De workshops beginnen om 9 uur. Onder het genot van een kopje koffie of thee vertelt Mérie over de eigenschappen van bloemen en de verschillende manieren om een boeket te schikken.

Daarna gaan we zelf plukken om er vervolgens een mooi boeket van te maken op de vaas.

Na nog een kopje koffie en thee geeft Mérie uitleg hoe je een handboeket maakt en gaan we dit zelf doen.

Als we zo rond de klok van 12 uur naar huis gaan hebben we twee mooie boeketten voor in huis of om er iemand blij mee te maken.

De kosten voor deze workshops zijn voor leden (aandeelhouders, strippenkaarthouders en vrijwilligers) van de Wijkse Moestuin €15,00 en voor niet leden €25,00. Dit is inclusief bloemen, koffie en thee. ( Vaas, snoeischaar en schilmesje zelf graag meenemen. )

Voor beide workshops geldt een maximum aantal deelnemers van 20.

Je kunt je aanmelden op bvansprakelaar@planet.nl. Geef hierbij aan op welke datum je wilt. Je inschrijving is pas definitief na overmaking van €15,00 voor leden en €25,00 voor niet leden op NL86 TRIO 0391 1215 02 t.n.v. De Buurderij o.v.v. workshop bloemschikken 0607 of workshop 2408.

Meld je snel aan, want vol = vol!