• Hét debat van deze verkiezingen wordt georganiseerd door het Revius, D66 en de VVD

    Max van der Meer

Wijks Jongerendebat op het Revius

22-02-2018, 21:24 | Lezersnieuws | Max

Op donderdagavond 8 maart organiseren D66 en de VVD samen met het Revius Lyceum een verkiezingsdebat- en markt speciaal voor jongeren in de aula van de school.

Woningbouw en uitgaan Alle 8 Wijkse politieke partijen gaan onder leiding van schooldirecteur Sven Baijens met elkaar in debat over verschillende thema’s. De stellingen zijn bedacht door leerlingen van het Revius en zullen ook door hen worden geïntroduceerd. Thema’s zijn onder andere woningbouw en uitgaansgelegenheden in de gemeente. Tijdens de inloop en pauze kunnen twijfelende kiezers ook terecht op de verkiezingsmarkt om met politici in gesprek te gaan.

Locatie:    Revius Lyceum Wijk bij Duurstede, Remus 4 Schema:  15:00-16.30 uur: Verkiezingsmarkt in de aula                 19:00-19.30 uur: Inloop met verkiezingsmarkt                 19:30-20.45 uur: Debatronde 1                 20.45-21.00 uur: Pauze                 21.00-21.30 uur: Debatronde 2 Interactief debat Alle inwoners zijn van harte welkom om het debat bij te wonen. De gemeente voert dit jaar een campagne om ‘First Time Voters’ naar de stembus te krijgen en op deze avond is er ook voor hen genoeg ruimte om zich te oriënteren op hun keuze. Er zal meer dan genoeg ruimte zijn voor publiek van alle leeftijden om actief mee te doen en vragen te stellen over onderwerpen die in de gemeente spelen. Scholierenverkiezingen De debatavond is de afsluiting van het maatschappijleerproject ‘Politiek’ dat Havo 4 en TL 3 leerlingen van het Revius volgen. Eerder organiseerden het Revius, Niels Stormbroek (VVD) en Max van der Meer (D66) met een aantal politieke partijen al een ochtend waarbij leerlingen zelf aan de slag gingen met lokale politieke. Onderdeel hiervan was een raadssimulatie in de raadszaal van het gemeentehuis. Op 20 maart mogen leerlingen van het Revius Lyceum zich in een eigen scholierenverkiezing voor het eerst uitspreken over de Wijkse gemeenteraad.

 

Lijsttrekkers:

SP – Jeroen Brouwer

VVD – Sybren van der Velden

D66 – Bart van Asperdt

PCG – Hans Marchal

GroenLinks – Wil Kosterman

CDA – Gerard Michgels

WijkNu – Wietze Smit

PvdA – Tijmen Baas