• .

    .

vv 't Goy VR2 tegen SVF VR1

16-09-2017, 10:20 | Lezersnieuws | SVF Cothen / Sharuska Smelik

Afgelopen zondag stond het tweede bekerprogamma op het programma voor de vrouwenafdeling van SVF Cothen, zij mochten aantreden tegen vv 't Goy. Eeuwige rivalen door de korte afstand en vele connecties tussen beide verenigingen.

Voorafgaand aan de wedstrijd ving de interim-coach geluiden op over een tegenstander die sterk waren in hun coaching, bewegen zonder bal en passings. Dit was direct te merken aan het begin van de wedstrijd. Vv 't Goy wisten elkaar gemakkelijk te vinden en daar hadden de vrouwen van SVF veel moeite mee. Hierdoor bevond het spel zich voornamelijk op de helft van SVF en kwamen niet aan voetballen toe. Toch hield de verdediging, die vele aanvallen van vv 't Goy moest ondergaan, goed stand en wist SVF nog de nul te houden. Helaas viel dan toch de verdiende 1-0 voor vv 't Goy aan het einde van de tweede helft. Op een aantal vrije ballen en mogelijkheden na, heeft SVF voor weinig gevaar kunnen zorgen.

De eerste helft was simpelweg te slap, dit moest anders. Er werden meer duels aangegaan en het spel verplaatste zich meer naar het doel van de tegenstander. Hierdoor konden de aanvallers en middenvelders voor meer gevaar zorgen, maar leidde niet tot een doelpunt. De verdedigers hadden het nog steeds erg lastig door de constante druk van 't Goy. Door het aanvallende spel van SVF ontstond er steeds meer ruimte en 't Goy had weinig mogelijkheden nodig om hun voorsprong uit te breiden naar de 4-0 eindstand. Een verdiende overwinning van vv 't Goy dat simpelweg beter en scherper was.

Ondanks het vele aantal tegendoelpunten in de tweede helft, was het spel beter en kwam SVF meer aan voetballen toe. Gelukkig houdt SVF van revanche en treft het vv 't Goy nog een aantal keer in de competitie.

Aanstaande zondag, 17 september, staat de laatste bekerwedstrijd op het programma thuis om 13:30 tegen MSV '19. Dan mogen alle leerpunten meegenomen worden en weer een SVF waardige wedstrijd laten zien!