• .

    .

SVF Dames niet te verslaan

17-10-2016, 19:20 | Lezersnieuws | Hans de Ligt / SVF Cothen

Afgelopen zondag Hooglanderveen uit. De start was rommelig,we begonnen slecht en binnen 3 minuten 'waaide' een corner van Hooglanderveen in ons doel, balen!

Maar SVF ging door en voerde de druk op richting Hooglanderveen. We speelde Hooglanderveen een paar keer flink zoek en de beloning was daar, 1-1. De scheidsrechter was vandaag van plan om eens flink te laten zien dat hij de baas was, helaas viel dat in het nadeel uit van SVF. Zonder in excuses te willen vervallen, waren we het er al snel over eens dat we vandaag tegen 12 man moesten spelen. De meiden raakten daardoor flink geïrriteerd en het spel werd er alleen maar grimmiger door.

Een terecht gegeven vrije trap aan Hooglanderveen belandde met de wind mee hard op de lat maar we kregen de bal in de rebound niet weg en een alerte speelster van Hooglanderveen tikte 'lucky goal' nummer 2 in. Ook nummer 3, van richting veranderd schot, kwam buiten het bereik van Marinde. Inmiddels waren de 5 wissels weer toegepast en stond onze vaste achterhoede weer in het veld.

Na de rust was het alles of niets, met de wind er achter en volop druk gaan we het scenario van Aurora (4-0 achterstand in rust) herhalen en minimaal 2 doelpunten maken. 5-4 leek mij wel een goede uitslag.

Vol op de aanval, helaas voor ons minder vrije trappen dan we hadden verdiend maar we lieten ze niet meer van hun helft komen. Het middenveld was weer voor ons. SVF 2x alleen op de keeper af… geen goal, een snoeiharde kopbal van Kaka uit een corner spatte op de lat… geen goal. En toen uit aanval nummer zoveel, schoot Marinde hem in de verre hoek uit de draai en wisten we dat we hier een punt gingen halen. Nog meer druk, verdediger eruit voor een extra middenvelder. Loes erbij in de spits alles of niets.

De leidster van Hooglanderveen kon ons fysieke spel niet waarderen, maar zat ook met geknepen billen op de bank. Terecht, want na een terecht afgekeurde goal van Annick (buitenspel), kon zij nu wel het laatste tikje geven. 3-3. We hadden nog lucht voor de 4-3, maar je raadt het al, iemand vond het te gevaarlijk worden en blies wijselijk af. Voor ons maakte het alsnog niet uit, gestreden en weer niet te verslaan !

We gaan met een prettig gevoel de bekerwedstrijd volgende week spelen tegen 't Goy. De koppositie (SO Soest 6 wedstrijden 18 punten) raakt te ver uit zicht, dus richten we ons voorlopig op de stap van gedeelde plaats van 4 naar nummer 2 !