• Schotse dag groot succes

    M.C. Eilander

Schotse dag groot succes.

22-05-2017, 19:20 | Lezersnieuws | M.C. Eilander

Zondag 21 mei 2017 was de dag dat Saint Anthony Pipe Band haar 40 jarig bestaan heeft gevierd. In samenwerking met 'Stichting Kasteel Cultureel' en de goed gezinde weergoden werd er een prachtige Schotse dag georganiseerd in en om 'Kasteel Duurstede'.

De dag werd geopend door Sybren Vis, voorzitter van de Nederlandse Organisatie van Doedelzakbands. Hij zette o.a. de oprichter, Thomas van Kessel en lid van het eerste uur Gerrit Reurink in het zonnetje. De heren ontvingen een Jubileum CD van S.A.P.B. en een door La Fem Art & Design aangeboden fotocollage van de afgelopen 40 jaar.

S.A.P.B. was niet de enige band die uit Wijk bij Duurstede komt en optredens verzorgden. Het Shantykoor 'tussen Rijn en Lek' speelde o.a. het nummer 'A Scottish Soldier' samen met Alexandra Arriëns van The Seaforth Highlanders of Holland. Het projectkoor 'Kort maar Krachtig' speelde op haar beurt o.a. 'Mull of Kintyre' samen met de snare drummer Tietse Kortes van S.A.P.B.

Verder speelde de band 'Caraid Cuimris', zong zangeres Suzanne de Jong, en waren er kraampjes van o.a. de vereniging van Ierse Wolfshonden, House of Carrynette en de Wijkse ballon Decoratie. Bij het kraampje van Gall en Gall kon er whisky geproefd worden terwijl bij Eric's Kookservice een High Tea genuttig kon worden.

Tussendoor verplaatsten de Schotse klanken zich naar het centrum van Wijk tijdens een rondgang van de Massed Bands, samengesteld uit (oud)leden van S.A.P.B., The Seaforth Highlanders of Holland en Herivvarda Pipes en Drums en losse spelers van diverse andere bands.

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde dag en is erg blij met de hulp van diverse partijen die deze dag mede mogelijk hebben gemaakt. Over 5 jaar weer?