• Jocelyn Nassenstein-Brouwer, directeur LINDA.foundation, ontvangt de cheque uit handen van Henk Nimberg, voorzitter Rotaryclub Utrechtse Heuvelrug.

    Maarten

Ruim 100 golfers halen € 22.190,- op voor LINDA.foundation

15-09-2016, 11:11 | Lezersnieuws | Jur Raatjes

Ruim 100 golfspelers hebben afgelopen maandag tijdens het Mazda Ladies Pro-Am 2016 op de Goyer Golf & Country Club in Eemnes € 22.190,- bij elkaar gespeeld voor de LINDA.foundation. Het gehele bedrag zal ten goede komen aan (alleenstaande) ouders met kinderen die in financiële nood verkeren, zodat ook zij tijdens Sinterklaas en Kerst een cadeautje kunnen krijgen.

Voor het jaarlijkse toernooi, dat was georganiseerd door Rotaryclub Utrechtse Heuvelrug, was maar liefst het recordaantal van 27 flights verkocht aan bedrijven en instellingen. De flights kregen via loting een ladies golfprofessional of een bekende Nederlander als teamgenoot aan hun flight gekoppeld, waaronder Beau van Erven Dorens, Ferdi Bolland, Olga Commandeur, Ferry Maat, Wilbert Gieske, Marcel Maijer, John van den Brom, Toine van Peperstraten, Myrna Goossen, Bruni Heinke, Bert Kuizinga en Ernst Daniel Smid. De totale opbrengst ging naar de LINDA.foundation, een initiatief van Linda de Mol en Mood Magazines, uitgever van het tijdschrift Linda.

In Nederland leeft één op de negen kinderen in armoede. In Amsterdam zelfs één op de vier. Verwacht wordt dat dit aantal alleen nog maar zal stijgen. Steeds meer ouders kunnen de maandelijkse rekeningen niet meer voldoen. Steeds meer gezinnen moeten een beroep doen op de schuldsanering. Kinderen die in armoede leven kunnen niet onbezorgd opgroeien: financiële nood bezorgt het hele gezin stress. Lid worden van een (sport)vereniging zit er meestal niet in; zelfs een verjaardagsfeestje geven kan al lastig zijn. Omdat ze zelden nieuwe kleren hebben, worden de kinderen soms op school gepest. Deze gezinnen wil de LINDA.foundation tot steun zijn en hen jaarlijks wat onbezorgde momenten bezorgen, waarin ze gewoon in een winkel kunnen kiezen wat ze willen hebben. Sinds de oprichting in juli 2013 heeft de stichting maar liefst 5500 gezinnen extra fijne feestdagen bezorgd. Dit deden ze door middel van een pakket bonnen voor Albert Heijn, Hema, Intertoys of C&A. Dit jaar hoopt de LINDA.foundation 3000 gezinnen onvergetelijke feestdagen te bezorgen met lekker eten, een cadeautje in de schoen of een feestelijke outfit. Het geld van de Mazda Ladies Pro-Am 2016 zal daar een belangrijke bijdrage aan leveren.