• Acteurs Levi, Milou, Roxy en Luke verkopen via de webshop het eerste kaartje aan Wil Kosterman

    Jessica Beuker

Revius Wijk verkoopt eerste kaartje musical Sweeney Todd

14-05-2019, 15:52 | Lezersnieuws | Jessica

Op dinsdag 14 mei kocht wethouder Wil Kosterman (onderwijs, kunst en cultuur) het eerste kaartje voor de musical Sweeney Todd. Leerlingen Roxy, Levi, Milou en Luke hebben een rol in de musical en maakten tussen hun eindexamens door tijd vrij om de wethouder te bezoeken in het Wijkse gemeentehuis, zie foto.

 

Eind juni voert Revius Wijk de musical Sweeney Todd op, een voorstelling gemaakt door leerlingen. De voorstelling wordt tweemaal opgevoerd en uitgevoerd door 25 leerlingen, aangevuld met een band. De decorbouw, promotie en productie wordt uitgevoerd door nog eens 15 leerlingen. Eén en ander staat onder leiding van een artistiek team van drie medewerkers en een productieteam van twee medewerkers.

 

Sweeney Todd vertelt het verhaal van een barbier die door toedoen van een zelfzuchtige rechter alles is kwijtgeraakt en jarenlang is verbannen. Bij terugkomst in het Londen van eind 19e eeuw komt Todd erachter dat zijn vrouw dood is en zijn dochter is ingepalmd door diezelfde rechter. Todd wil niet anders dan wraak nemen en het wordt een bloederige obsessie voor hem. Zijn wraak treft niet alleen de rechter, maar ook talloze onschuldigen – die overigens eindigen in de worstenbroodjes van de naburige bakkerij van Mrs. Lovett. Gelukkig is er ook nog een vrolijk liefdesverhaal in dit stuk, om de boodschap, dat het nemen van wraak nooit goed afloopt, een beetje te verzachten.

 

Het wordt een echte musical, maar met relatief veel spel. Er is een bewerking van het originele script van Stephen Sondheim gemaakt, waardoor het stuk toegankelijk wordt voor bezoekers van jong en oud.

 

Ook nieuwsgierig geworden? De kaartverkoop voor de voorstellingen op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni a.s. verloopt via de website van Revius Wijk. De voorstelling begint om 20.00 uur en duurt circa anderhalf uur inclusief een pauze. Kaartjes kosten 8 euro per stuk (leerlingen van Revius Wijk krijgen korting, zij betalen 5,50 euro per kaartje).