PvdA wil nu doorgaan met voorbereiding gebiedsontwikkeling Geer III

12-06-2018, 14:05 | Lezersnieuws | PvdA

In de Statenvergadering van 11 juni heeft de PvdA een voorstel ingediend dat ervoor pleit om door te gaan met alles wat nodig is om ervoor te zorgen dat er meer duidelijkheid komt over mogelijkheden om de wijk de Geer III in Wijk bij Duurstede te ontwikkelen. De PvdA vraagt het college om in het eerste kwartaal van 2019 met resulaten te komen.

Al in december 2016 werd er door de Provinciale Staten een voorstel aangenomen over de gebiedsontwikkeling van de Geer III. Sindsdien zijn er allerlei onderzoeken uitgevoerd op het gebied van leefbaarheid, mobiliteit en de woningmarkt. De Geer III lijkt een goede locatie te zijn voor het ontwikkelen van zo'n 1000 nieuwe wonigen. De woningtekorten in de provincie Utrecht zijn op dit moment groot en de PvdA vindt dan ook dat de mogelijkheid om de Geer III te ontwikkelen de aandacht zou moeten hebben.

We vragen het college om in het eerste kwartaal van 2019 meer duidelijkheid te geven over de mogelijkheid om in de Geer III woningen te gaan bouwen en niet pas in 2020 zoals in een eerder voorstel was afgesproken. Er zijn te weinig woningen in onze provincie en de PvdA vindt dat er meer aan gedaan moet worden om dit op te lossen. De SGP, 50PLUS en de PVV waren het met ons eens en dienden de motie mede in.