• Fietsenmaker Henk van Dijk ontvangt de eerste PCG-bidon uit handen van wethouder Hans Marchal. Naast de wethouder staat PCG-bestuurslid Ad Aarts.

    M. Petri

PCG op verkiezingscampagne bij Fietsdomein

10-02-2018, 23:15 | Lezersnieuws |

Wethouder en lijsttrekker Hans Marchal, raadslid Marco Petri en bestuurslid Ad Aarts waren vorige week zaterdag op verkiezingscampagne in Wijk bij Duurstede. Om te benadrukken dat de PCG het fietsen promoot, overhandigden Hans Marchal en Ad Aarts de eerste oranje PCG-bidon aan Henk van Dijk van fietsenwinkel 'Fietsdomein' in Wijk bij Duurstede.

 

Uit het verkiezingsprogramma, dat te lezen is op www.pcgwijkbijduurstede.nl, blijkt  dat de partij zich hard maakt voor een gezonde leefomgeving,  waarbij zij ook aan het fietsen denkt. Zo maakt de PCG  zich sterk voor onder meer een vrijliggend fietspad op de dijk, het optimaal ontsluiten van woonwijken voor fietsers met  meer fietspaden, meer oplaadpunten voor elektrische fietsen en voldoende veilige fietsenstallingen. 'Door  de fietsers ruim baan te geven, neemt ook de parkeerdruk in het centrum van Wijk bij Duurstede af', aldus de wethouder.

Fietsenmaker Henk van Dijk juicht deze plannen toe: 'Daarom heb ik onze reclamefiets ter beschikking gesteld voor de verkiezingscampagne van de PCG. Fietsen is heel belangrijk. Ik verkoop gezondheid, voor de beweging, maar het is ook goed voor het milieu.'

Kandidaten

Woensdag 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. De PCG timmert aan de weg met allerlei verkiezingsactiviteiten. Wethouder Hans Marchal uit Langbroek voert de PCG-lijst aan. Jan-Dirk de Bruijn en raadslid Marco Petri, beiden uit Wijk bij Duurstede, staan op respectievelijk nummer 2 en 3.  Op`de verkiezingsmarkt zaterdag 17 maart deelt de partij zadeldekjes uit in het centrum van Wijk bij Duurstede.