Nog meer Kinderzwerfboeken is het doel!Jongerenambassadeurs gezocht om meer kinderen van lezen te laten genieten

07-01-2019, 12:32 | Lezersnieuws | Jasmijn

Kinderzwerfboek maakt lezen voor álle kinderen mogelijk. Zwerfboeken zijn boeken die zwerven van kind naar kind. En om ervoor te zorgen dat Kinderzwerfboek nog meer kinderen bereikt, zijn ze op zoek naar enthousiaste Jongerenambassadeurs die het succes kunnen vergroten!

Niet alle kinderen hebben even makkelijk toegang tot boeken: er is bijvoorbeeld geen bibliotheek in de buurt. Daar heeft Kinderzwerfboek wat op gevonden! Zwerfboeken zwerven van kind naar kind. Als het boek uit is, zwerft het weer verder zodat een ander kind het ook kan lezen. De boeken liggen in Kinderzwerfboekstations, die in alle soorten en maten en op allerlei locaties door heel Nederland te vinden zijn. Met deze inzet zijn al veel boeken  voor kinderen beschikbaar, maar nu is Kinderzwerfboek op zoek naar twee Jongerenambassadeurs die het succes verder vergroten! Je gaat aan de slag in de omgeving van Culemborg, waar het magazijn van Kinderzwerfboek staat. Stephanie van Altena van Kinderzwerfboek is benieuwd naar de ideeën van de jongeren: “Ik denk dat jongeren met heel nieuwe ideeën gaan komen! We kijken ernaar uit om samen met hen opnieuw naar ons project te kijken!”

Jongeren met unieke ideeën
Het project is benieuwd hoe nóg meer kinderen hun eigen uitgelezen kinderboeken omtoveren tot zwerfboek, en doorgeven aan andere kinderen. De jongeren denken na over de locaties voor KinderzwerfboekStations of hoe inzamelingsacties meer succes krijgen!
Daarnaast zijn er KinderzwerfboekStations in alle soorten en maten, en op allerlei locaties. Maar welke stations zijn populairder bij kinderen, en waarom? Hoe bereikt Kinderzwerfboek nog meer kinderen via social media? Dat zijn vragen waar Jongerenambassadeurs mee aan de slag gaan!

Jongerenambassadeurs
Het project Jongerenambassadeurs gaat op zoek naar enthousiaste jongeren die bij Kinderzwerfboek aan de slag willen. Met als doel: jongeren laten hun stem horen binnen allerlei organisaties! Er is eerst een starttraining, waar de deelnemers elkaar leren kennen én hun persoonlijke coach. Daarna worden jongeren en organisaties aan elkaar gematcht op basis van interesses, en kan het ambassadeurschap van start gaan!

Word ook Jongerenambassadeur!
Jongerenambassadeurs staat open voor álle jongeren tussen de 15 en 21 jaar. Voor vragen is projectleider Jasmijn bereikbaar via jasmijn@jongerenambassadeurs.com, en meer informatie is ook te vinden op de site: www.jongerenambassadeurs.com.