• Openingsrit 2018

    WTC Cothen

Nieuwe clubkleding voor de WTC Cothen

05-03-2018, 12:04 | Lezersnieuws | WTC

Wielertoerclub Cothen start het fietsseizoen 2018 in nieuwe clubkleding. Mede dankzij de sponsors Rijwielspeciaalzaak van den Berg uit Doorn / Wijk bij Duurstede en Plinten & Profielen Centrale eveneens uit Wijk bij Duurstede is het weer mogelijk gebleken de leden van de WTC Cothen van een nieuwe set kleding te voorzien. In het stadaard kledingpakket zit een shirt met korte mouwen, een wind blocker jack en een koersbroek, geheel uitgevoerd in de kleuren rood en zwart. Verder konden de leden tegen kostprijs korte nog wat bijpassende accecoires zoals losse mouw- en broekstukken en handschoenen bij bestellen. De WTC leden rijden er zo de komende vijf seizoenen weer keurig bij.

De WTC Cothen is een wielertoerclub van een kleine 30 leden die iedere zondagmorgen en rondje sportief gaan fietsen. De zondagsritten starten iedere zondagmorgen om 8:30 bij de molen van Cothen. De afstanden liggen gemiddeld tussen de 60 en 90 kilometer met enkele uitschieters naar boven en naar onderen. De gemiddelde snelheid ligt zo rond de 27 kilometer per uur in aanmerking genomen dat de snelheid wordt aangepast als iemand het niet bij kan houden. Het motto is dan ook samen uit, samen thuis.  De WTC Cothen is aangesloten bij de Nederlands Toerfits Unie (NTFU) waarmee haar leden automatisch verzekerd zijn bij eventuele ongelukken of valpartijen. De leden hoeven zich voor de zondagsrit niet aan of af te melden waardoor het lidmaatschap van de WTC Cothen een heel ongedwongen karakter heeft. Niet leden zijn ten allen tijden van harte welkom om eens een keer vrijbljivend mee te fietsen.

Buiten de clubritten op zondagmorgen organiseert een WTC Cothen eenmaal per jaar een vrije toertocht. Traditiegetrouw op paaszaterdag wordt de Lek en Lingetocht georganiseerd. Leden en niet leden kunnen dan tegen een zeer gering inschrijfbedrag een uitgezette route van 40, 75 of 110 km fietsen. Dit jaar organiseert de WTC Cothen de Lek en Lingetocht op zaterdag 31 maart. Voor verderen informatie kan de web site van de WTC Cothen (www.wtccothen.nl) geraadpleegd worden.

Verdere informatie over de WTC Cothen kan aangevraagd worden via info@wtccothen.nl.