• Karin Menken

    Anneke Troost

Karin Menken gast in programma Waarheen, Waarvoor van NH Radio

12-09-2018, 09:59 | Lezersnieuws | Karin

Komende zondagochtend 16 september tussen 7.00 en 8.00 uur ben ik te gast bij het programma Waarheen, Waarvoor? van NH Radio! Het programma van Koop Geersing over leven en dood, gebracht met een glimlach. Met ruimte voor een persoonlijk verhaal van een studiogast over de passies en uitdagingen in het leven en welke muziek hij of zij op de eigen uitvaart wil draaien. 

De gast voor dit programma is Karin Menken uit Wijk bij Duurstede. Zij is ritueelbegeleider bij afscheid. Karin begeleidt mensen bij het inhoudelijk vormgeven van een belangrijk levensmoment. Uit eigen ervaring weet zij hoe belangrijk bewust aandacht schenken aan overgangsmomenten is. Het helpt om goed verder te kunnen. Een belangrijk deel van haar werk is mensen helpen bij het inhoud en vorm geven aan een persoonlijke afscheidsceremonie. Daarin werkt zij samen met een uitvaartverzorger. Ze luistert naar de verhalen van een familie en vertaalt deze naar betekenisvolle woorden, een overweging of levensverhaal en adviseert bij muziekkeuze. Met veel liefde werkt zij vanuit haar eigen bedrijf Levenswending, www.levenswending.nl

De vragen ter voorbereiding van dit interview hebben haar opnieuw laten nadenken over wat zij belangrijk vindt in het leven, waar zij nog naar streeft, haar roeping, hoe zij omgaat met verdriet en verandering en waarom zij rituelen belangrijk vindt. Ook heeft ze drie liederen uitgekozen die tijdens haar uitvaart gedraaid mogen worden. 

U kunt luisteren naar het interview via https://www.nhnieuws.nl/waarheen-waarvoor