• Jeu de boulebaan Marienhoeve wijk bij duurstede

    Jan Doedens

Jeu de boules bij Mazijk de Petanque

09-10-2018, 15:22 | Lezersnieuws | Jan

Bijna iedereen kent het wel, of heeft het zelfs gespeeld op de camping tijdens de vakantie, jeu de boules. 

En, vond u het leuk? Vast wel, want jeu de boules is een laagdrempelige sport, die door jong en oud gespeeld wordt. Ook in Wijk bij Duurstede, op sportpark Mariënhoeve bij Mazijk de Pétanque kunt u meerdere malen per week uw vakantiegevoel terug halen. 

 

Mazijk de Pétanque is de jeu de boules vereniging, die al meer dan 30 de boule sport in Wijk bij Duurstede op de kaart zet. We zijn een middelgrote vereniging, die een mooie mix van fanatieke competitie spelers en recreatieve spelers herbergt. Er is zodoende voor elk wat wils, niets moet veel mag, als je je maar aan de spelregels houdt.  

Ooit begonnen op de Mazijk in het hart van Wijk bij Duurstede, zijn we eind jaren negentig naar sportpark Mariënhoeve verhuisd. 

Daar hebben we nu voor de deur van Dailyfit een mooi speelterrein en als het erg slecht weer is hebben we binnen ook nog 8 boule banen om op te spelen. We kunnen dus zomer en winter aan de slag. 

 

En aan de slag gaan we. Elke week zijn we sowieso 3 van de 7 dagen op de club aanwezig en in de oneven weken ook nog eens een vierde dag. Op maandagochtend wordt er een techniektraining gegeven. Op dinsdagavond wordt er een ala melee gespeeld, er wordt onderling geloot wie met wie tegen wie speelt, volgt u het nog? dat zijn twee partijen. Woensdag middag is voor de recreanten. En zoals gezegd, in de oneven weken zijn we er op zaterdagmiddag ook. 

Daarnaast wordt er door veel van onze leden ook nog regionaal in competitie verband gespeeld.  

 

Zin in een nadere kennismaking? Kom langs! Maak een praatje. Stel uw vragen. Gooi een balletje mee, mag, hoeft niet. Wij hebben ballen te leen. En vindt u het misschien leuk, maar weet u het nog niet zeker? Geen nood, de eerste vier keer krijgt u van ons en pas daarna vragen we u een definitieve beslissing te nemen. 

 

Sportpark Mariënhoeve, voor de deur bij Dailyfit. Maandag van 10.00u tot 11.00u, dinsdag van 19.00u tot 22.00u en op woensdag van 14.00u tot 16.00u en zaterdag (oneven weken) van 14.00u tot 16.00u.

 

Mailadres secretaris: secretariaat@mazijkdepetanque.nl

Website                  : www.mazijkdepetanque.nl