Inwoners Engk kijken vooruit.

18-02-2018, 21:11 | Lezersnieuws | Jan

De SP trok met de Wijken toer afgelopen weekeinde langs de Engk. Ook hier gingen zij langs de deuren om te vragen wat de inwoners van hun wijk vinden. Omdat er aan de ene kant van de wijk de laatste jaren veel gebouwd is en aan de andere kant van de wijk niet, trokken zij twee kanten op. ´De mensen zijn over het algemeen tevreden, met een dikke 7,6 al cijfer. Toch vragen de inwoners aan de ene kant op een opknapbeurt, terwijl mensen aan de andere kant reikhalzend uitkijken naar het einde van de werkzaamheden´, vat organisator Harold Hunneman samen.

De Engk is het voorbeeld als het gaat om bouwen binnen de gemeentegrenzen, de vaak genoemde rode contouren. ´We mogen van de provincie daar nog niet veel buiten bouwen. De opdracht was dus om veel op lege plekken te bouwen en dat waren de oude schoolterreinen in deze buurt en bij het E en E Gasthuis. Dat maakt de wijk juist interessant voor deze enquete´, vindt Thierry Dumessie, medeorganisator van de Wijk-in-toer.

Opvallend genoeg geven de inwoners hun leefomgeving ondanks alles dus wel een mooi cijfer. Het sociale karakter, veiligheid, verkeersveiligheid, voldoende parkeerplekken en de nabijheid van de binnenstad worden als voordelen gezien. ´Wel wordt er in lange straten als de Dr Cuyperstraat, Gansfortstraat of Steenstraat wel eens te hard gereden. Dat baart zorgen.´

De Engk-inwoners zien dat het best opknapt, maar zijn de blubber en graafwerkzaamheden wel een beetje zat. Mensen willen graag dat alles eens opgeruimd wordt. Aan de andere kant van de wijk vinden zij het groenbeheer gedateerd. ´De Engk is een van de eerste nieuwbouwwijken, van eind jaren zestig. Dat maakt het dat er niet alleen nieuw gebouwd moet worden, maar ook groen en wegen eens aangepakt kunnen worden.´

Net als in andere wijken, willen inwoners ook hier best over meedenken. ´Ze hebben best ideeën over. Hun omgeving gaat hen aan het hart omdat ze er met plezier wonen. Wat ons betreft laat het zien dat dat wijkgericht werken belangrijk is. Daar willen we als SP al in investeren. Niet alleen in grote participatietrajecten als in de binnenstad, maar juist in de wijken. Dat is eens te meer duidelijk geworden´, eindigt Hunneman.