• De winkel van Huis Doorn

  HD
 • Vrijwillgers Living History WO I op Huis Doorn

  HD
 • Vrijwilligers gezocht voor het huis van de keizer

  HD
 • De eetkamer van Wilhem II

  HD

Huis Doorn trekt steeds meer bezoekers en zoekt nieuwe vrijwilligers

11-04-2017, 17:55 | Lezersnieuws | Huis Doorn

In een prachtig landschapspark op de Utrechtse Heuvelrug vindt u Huis Doorn en het Paviljoen Nederland en de Eerste Wereldoorlog. In 2016 bezochten ruim 46.000 mensen uit binnen- en buitenland Huis Doorn, en dat aantal groeit nog elk jaar. Huis Doorn is daarom op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor verschillende functies.

Huis Doorn is meer dan alleen de laatste woonplaats van de laatste Duitse keizer Wilhelm II. Jaarlijks vinden op het landgoed vele evenementen plaats zoals Living History WO I, Koningsdag, de Kerstfair en binnenkort de eerste Keizerloop Huis Doorn.

Om meer bezoekers te kunnen verwelkomen, is Huis Doorn vanaf 1 mei 2017 ook op dinsdag van 13.00 tot 17.00 uur open.

Museumwinkel

Zowel voor de evenementen als ook voor het bezoek aan het Museum en het tentoonstellings-paviljoen 'Nederland en de Eerste Wereldoorlog' zijn veel vrijwilligers nodig.

De ruim 180 huidige vrijwilligers zijn de kurk waar Huis Doorn op drijft. Er is voortdurend plek voor nieuwe vrijwilligers.

De vrijwilligers bij Huis Doorn hebben verantwoordelijke en afwisselende taken. Er zijn vrijwilligers voor de kaartverkoop, receptie, bezoekersbalie in het museum, de museumwinkel, rondleidingen en het Paviljoen. Achter de schermen verrichten vrijwilligers van de rozentuin, collectiebeheer, bloemengroep en marketing ondersteunende werkzaamheden.

Elk jaar is er een cultureel uitstapje en een feestelijke bijeenkomst voor alle vrijwilligers.

Hofcultuur

Bezoekers aan Huis Doorn kunnen ervaren hoe Wilhelm II, de laatste Duitse keizer, hier van 1920 tot 1941 in ballingschap woonde. Na zijn vlucht uit Duitsland liet hij 59 treinwagons met meubilair en kunst uit zijn paleizen overkomen. Na zijn dood bleef de inrichting nagenoeg ongewijzigd. Bij een bezoek aan het woonhuis van de keizer ervaart de bezoeker de hofcultuur van die tijd.

In het Paviljoen Nederland en de Eerste Wereldoorlog laat de tentoonstelling 'Tusschen twee vuren' zien wat de Eerste Wereldoorlog voor Nederland betekende.

Op het fraaie landgoed kunnen bezoekers en wandelaars genieten van de natuur in het prachtige park met de historische rozentuin die door vrijwilligers tot in de perfectie onderhouden wordt.

Heeft u interesse om vrijwilliger te worden? Kijk op onze website www.huisdoorn.nl. Daar kunt u zich ook aanmelden. Of stuur een e-mail: info@huisdoorn.nl

Tel. 0343 - 421 020. Langbroekerwergweg 10, 3841 MT, Doorn.