• Vlnr: Corine, Ties en Irene

    Annemijn Zumbrink

"Door The Blind Run te lopen kan ik iets terugdoen."

18-09-2017, 12:40 | Lezersnieuws | Annemijn Zumbrink

Op zaterdag 7 oktober lopen Irene en Corine Groeneveld The Blind Run in Doorn. Bij deze sponsorloop lopen de deelnemers met z'n tweeën, via een kort lint met elkaar verbonden. De ene loper kan wél zien, de ander is geblinddoekt, blind of slechtziend. Organisator Bartiméus Sonneheerdt wil zo aandacht vragen voor de impact van blind of slechtziend zijn én zoveel mogelijk geld inzamelen voor blinde en slechtziende kinderen.

Irene Groeneveld uit Wijk bij Duurstede kwam op het idee om mee te doen aan The Blind Run door haar schoonzus Corine uit Driebergen. "Corines zoontje - en mijn neefje - Ties zit op de Bosschool van Bartiméus in Doorn. Ties was bij zijn geboorte volkomen gezond, maar toen hij anderhalf jaar oud was, werd bij hem een hersentumor ontdekt. De tumor is via een operatie verwijderd, maar daardoor is Ties wel blind geworden. En hij heeft moeite met praten en lopen. Hij gebruikt wel wat woorden waarmee hij kan aangeven wat hij wil, en hij is heel hard bezig om te leren lopen met een looprekje."

Iets terugdoen

"Na de operatie stond het leven van mijn broer en schoonzus volledig op z'n kop. Ze dachten samen met Ties een mooie toekomst tegemoet te gaan, maar het liep helemaal anders. Ik maak het van dichtbij mee, maar ik kan zelf zo weinig doen. Door mee te lopen met The Blind Run kan ik iets terugdoen."

Leren door te horen

Het geld dat de sponsors doneren gaat naar lesmiddelen die blinde kinderen helpen om te leren door te horen, zoals een voelwand met levensgrote jungledieren voorzien van geluid, educatieve modellen met geluid en een 'pratende' plattegrond. Irene: "Ik vind dit een heel zinvol doel om het geld van The Blind Run aan te besteden. Ties is nu zes jaar en het valt me op dat blinde kinderen op een heel andere manier leren. Omdat ze niets kunnen zien, gaat het leerproces via horen en voelen. Bij Bartiméus op school zijn ze daar zo superkundig in. Het zou geweldig zijn als er straks nog meer aangepast lesmateriaal is voor de kinderen."

Spannend

"Corine en ik trainen nu ieder apart voor The Blind Run, dus ik kan nog niet zeggen hoe het is om als duo hard te lopen waarbij een van de twee geblinddoekt is. Degene met de blinddoek moet vertrouwen op de ander, dat lijkt me spannend. We kijken enorm uit naar 7 oktober. Ik verwacht dat het een gezellige dag wordt, waar we samen met vrienden en familie van gaan genieten. En we willen natuurlijk zoveel mogelijk geld ophalen!"

Meer informatie en aanmelden: www.theblindrun.nl