• De mantelzorger in beeld

    Stichting Binding Steunpunt Mantelzorg

Dag van de Mantelzorg goed bezocht

13-11-2017, 16:40 | Lezersnieuws | Stichting Binding

Dag van de Mantelzorg goed bezocht!

Ruim 100 bezoekers waren dit jaar aanwezig op de Dag van de Mantelzorg. Het Steunpunt Mantelzorg van Stichting Binding organiseerde zaterdag 11 november voor alle mantelzorgers een ontspannende middag in het Huis van de Gemeente.

Meerdere ondernemers uit onze gemeente stonden belangeloos garant voor het verzorgen van een bierproeverij, een smoothie workshop, een fotoshoot, massages en een pedicure/manicure behandeling. Er werd afgesloten met een buffet. Op deze manier hebben we mantelzorgers een fijne middag kunnen bezorgen. Het resultaat van de fotoshoot is een collage geworden getiteld "De mantelzorger in beeld".

Een mantelzorger is iemand die intensief zorgt voor een dierbare. Het is mooi om voor iemand te kunnen zorgen maar het kan tegelijkertijd ook ingewikkeld zijn. Daarom is het belangrijk dat mantelzorgers er niet alleen voor staan. Het Steunpunt Mantelzorg zet zich hier graag voor in.

Bent u een mantelzorger en wilt u volgend jaar ook deelnemen aan deze dag? Meldt u nu aan bij het Steunpunt Mantelzorg via 0343-473075 of per email mantelzorg@stichting-binding.nl.

Als mantelzorger kun je een jaarlijkse waardering aanvragen bij de gemeente. Wethouder Jeroen Brouwer reikte de eerste mantelzorgwaardering van dit jaar uit in de vorm van een Klantenspaarpas van Hart van Wijk.