“Zusjelief” van BO!NK Theater geeft in mei podium aan leukemie

14-04-2018, 15:38 | Lezersnieuws | Arne

De muziektheatervoorstelling “Zusjelief”, over de kracht van het loslaten, van BO!NK Theater geeft op 12, 18, 19 en 20 mei in ZIMIHC Theater Zuilen te Utrecht een podium aan de ziekte leukemie. De voorstelling is geïnspireerd op het boek ‘De tweede dochter’ van Jodie Picoult, waarvan ook de filmbewerking ‘My Sister’s Keeper’ op is gebaseerd. Van ieder verkocht “Zusjelief”-kaartje doneert BO!NK Theater een deel aan Stichting Leukemie.nl.

 “Zusjelief”
Emma is niet ziek, dat zou zomaar zo kunnen zijn. Als ze dertien jaar is, heeft ze ontelbaar veel operaties, transfusies en injecties ondergaan om haar oudere zus Kristel als donor voor haar te helpen om tegen leukemie te vechten. Nu Emma ouder begint te worden, kan ze niet stoppen te denken over hoe haar leven als een normale tiener zou zijn. Ze neemt de moeilijke beslissing om haar ouders aan te klagen en wil om medische redenen ontvoogd worden.

Cleo van Weenen, woonachtig te Wijk bij Duurstede, speelt de rol van dokter Linda Zomer. Al vanaf het moment dat leukemie werd geconstateerd bij Kristel, is zij betrokken bij de ziekte en het gezin. “Ik geniet van de ontwikkelingen die het stuk en de personages maken. De rol laat mij m’n zakelijke kant ontwikkelen en nadenken over de verantwoording die artsen hebben. Dr. Zomer zorgt er soms ook voor dat ik me alleen voel, omdat zij wel verbonden is aan het gezin, maar puur beroepsmatig.”, aldus Cleo.

Stichting Leukemie
Het doel van de stichting is het steunen van onderzoek naar leukemie en aanverwante vormen van beenmerg- en bloedziekten bij patiënten van alle leeftijden. Het onderzoek kan betrekking hebben op het vinden van nieuwe behandelmethodes, maar ook op het zoeken naar de oorzaken van leukemie. Een doel waar BO!NK Theater met haar voorstelling 100% achterstaat!

Kracht van loslaten
Op 12, 18, 19 en 20 mei staat ZIMIHC Theater Zuilen in het teken van de kracht van het loslaten, waarvoor nu online kaarten te reserveren zijn via www.boinktheater.nl/zusjelief. De voorstelling “Zusjelief” gaat niet enkel over een kind dat dood gaat, maar ook over een kind dat blijft leven. Over een hele familie die lijdt aan de gevolgen van leukemie, aan het gebrek van aandacht. Over het doorzetten van plannen die zorgen voor pijnlijke momenten. En over het loslaten van toekomstdromen en verlangens.