• Jim Harris bij de Westerdok, Amsterdam

    Jim Harris

Masterclass Jim Harris 4 november 2017 in Wijks Atelier.

13-10-2017, 16:02 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 4 november 2017, 10:00 tot 17:00

Locatie:

Walplantsoen 14, Wijk bij Duurstede
Feuniksgebouw
Wijk bij Duurstede

Jim Harris is een internationaal bekende kunstenaar. Hij kreeg zijn opleiding aan de Bristol Polytechnic in Engeland en aan het Ecole des Beaux Arts in Montpellier.

In 1990 kwam hij naar Nederland waar hij al snel werd opgenomen in het gevestigde kunstcircuit.

Diverse malen werd zijn werk de afgelopen jaren getoond in Galerie Roger Katwijk. Ook was hij te zien op de Nederlandse beurzen. In 2013 had Harris een grote overzichtstentoonstelling in het Stedelijk Museum Kampen. De titel van de expositie was "Plein Air". Hiermee werd verwezen naar de gebruikelijke werkwijze Van Harris. Hij schildert op locatie "In de open lucht".

Harris toonde zijn werk ook veelvuldig in buitenlandse galeries en musea. Werk van hem is opgenomen in diverse internationale kunstcollecties in o.a. Zwitserland, Japan, Italië, New York en Schotland.

In de masterclass wordt gebruik gemaakt van de "nat in nat" techniek; je werkt vanuit de observatie. Je neemt gedurfde beslissingen en zet hierin door. Het is mogelijk om een schilderij in één zitting te beginnen en te eindigen. Dit is een zeer verfrissende manier van schilderen, die voornamelijk zijn oorsprong heeft in het Impressionisme. Het idee is om het schilderij naar een eindwerk te krijgen binnen twee a tweeënhalf uur.

De sessie is een waardevolle ervaring in het leren niet te bang te zijn om te schilderen, maar om het schilderen te zien als een hulpmiddel, wat ongelooflijk nuttig en inspirerend kan werken.

Er wordt geschilderd met olieverf.

4 November 2017 van 13.00- 17.00 in het Feuniksgebouw, Walplantsoen 14, Wijk bij Duurstede.

Informatie en inschrijving www.wijksatelier.nl