• Koor Octagon

    onbekend

Koor Octagon in de Grote Kerk

26-10-2017, 20:50 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 5 november 2017, 16:00 tot 16:45

Locatie:

Markt , Wijk bij Duurstede
Grote Kerk
Wijk bij Duurstede

Koor Octagon in de Grote Kerk

Zondagmiddag 5 november zal er in het kader van het cultureel rondje een concert in de Grote kerk worden gehouden.

Dit concert wordt gegeven door het koor Octagon en zal in het teken van Allerzielen staan.

Octagon is ontstaan als octet in november 2006, ter gelegenheid van de traditionele culturele zondag in Utrecht op de eerste zondag van het nieuwe jaar.

Het oogmerk van Octagon is om prachtige programma's uit te voeren en het enthousiasme voor de muziek zoveel mogelijk te delen met het publiek. Octagon voert kleine a capella programma's uit en heeft zich daarnaast gespecialiseerd in werken als Membra Jesu Nostri van Buxtehude en de Musikalische Exequien van Schütz. De laatste jaren voert Octagon regelmatig cantates van JS Bach en Buxtehude uit.

Er wordt samengewerkt met instrumentalisten in wisselende samenstelling.

De muzikale leiding is in handen van Paul Valk. Paul studeerde koordirectie, orgel en kerkmuziek in Utrecht. Hij is dirigent van het Amsterdams Gemengd Koor, van Soli Amersfoort en van het Alkmaarse kamerkoor Sine Nomine.

Het programma zal bestaan uit de Funeral sentences van Henry Purcell, het Reqiuem van Giacomo Puccini, de cantate "Jesu meines Lebens Leben" van Dietrich Buxtehude en de ontroerende cantate "Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit" van Johann Sebastian Bach.

Het concert begint om 16:00 uur en de toegang is gratis. Na afloop is er bij de uitgang een collecte.

Van harte welkom!