Jozua Douglas in Kinderboekenweek te gast bij Boekhandel Pettinga

06-10-2017, 00:40 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 14 oktober 2017, 10:30 tot 11:30

Locatie:

Markt 12, Wijk bij Duurstede
Boekhandel Pettinga
Wijk bij Duurstede

Op de slotdag van de Kinderboekenweek, zaterdag 14 oktober, ontvangt Boekhandel Pettinga kinderboekenschrijver Jozua Douglas, die kort geleden in Wijk bij Duurstede is komen wonen. Hij schrijft grappige en spannende boeken voor alle leeftijden, die soms doen denken aan de boeken van Roald Dahl. Een bekend voorleesboek voor de kleintjes is Het Monsterbonsterbulderboek, dat mooi aansluit bij het thema van de Kinderboekenweek 'Griezelen'. Er wordt niet alleen gegriezeld, gelachen kan er ook, want dit boek is reuze grappig en zal steeds opnieuw voorgelezen moeten worden!

Ook voor de beginnende lezertjes heeft hij leuke boeken geschreven, zoals De broers Grombek of Het beest van Boebalim, waar Wout en Rik nota bene de grijpgruwel moeten verslaan! Aanraders voor de oudere kinderen zijn boeken als De verschrikkelijke badmeester, De ongelooflijke Ravi Ravioli en het onlangs verschenen Operatie Pisang, een grappig spionage-avontuur met Rosa en Fico, de kinderen van de knotsgekke president van Costa Banana. De prachtige tekeningen in dit boek zijn van Elly Hees.

Jozua Douglas geeft ook tips als je wil voor een boekbespreking en houdt voor de jeugdige speurdersbollebozen een geheimzinnige spionageworkshop! Superspannend! Kijk daarvoor en voor nog veel meer op www.jozuadouglas.com . Bij Boekhandel Pettinga leest hij voor uit zijn eigen boeken en schrijft er iets voor je in als je ze koopt. Natuurlijk krijg je dan ook het Boekenweekgeschenk van Janneke Schotveld, Kattensoep. Misschien krijg je er nóg wel iets bij… Kortom, gewoon even langskomen! Jozua Douglas is in de ochtend van 10.30 tot 11.30 uur in de boekhandel. Toegang vrij.