Filmhuisfilm The Net

01-12-2017, 17:30 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 14 december 2017, 20:00 tot 22:30

Locatie:

, Wijk bij Duurstede
Theater Calypso
Wijk bij Duurstede

Fimhuis Calypso The Net

Namchulwoo is een arme Noord-Koreaanse visser die een simpel maar gelukkig leven leidt met zijn vrouw en dochter aan een rivier die Noord- en Zuid-Korea scheidt.

Elke dag gaat hij vissen op de rivier. De grenswachten vertrouwen erop dat hij niet de onzichtbare grens in het water overschrijdt. Maar op een dag raakt zijn visnet verstrikt in de motor en kan hij niet voorkomen dat hij richting Zuid-Korea afdrijft. Hij raakt verwikkeld in een web van intriges waarbij hij zowel van spionage als desertie wordt beschuldigd.

Uiterst actueel drama over de gespannen situatie tussen Noord-en Zuid-Korea. De film laat op een spannende manier de menselijke kant van het conflict zien. Een conflict dat steeds meer een beangstigende invloed heeft op de wereld. De film is gemaakt door de gerenommeerde art-house regisseur Kim Ki-Duk, bekend van onder meer The Isle en Bin-Jip. Hij maakt eigenzinnige films met een satirisch randje en een vleugje melodrama.

Donderdag 14 december om 20.00 uur. Kaarten à € 7,50 (t/m 21 jaar € 5,00) zijn verkrijgbaar bij Van Ginkel Muziek, bij de VVV, via kaartverkoop@calypsotheater.nl of aan de kassa van het theater (vanaf een uur voor de voorstelling).