Filmhuis Calypso: Wind River

26-11-2017, 20:01 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 7 december 2017, 20:00 tot 22:30

Locatie:

, Wijk bij Duurstede
Theater Calypso
Wijk bij Duurstede

Filmhuis Calypso: Wind River

In een indianenreservaat in het noorden van de VS zorgt Cory Lambert (Jeremy Renner) er als spoorzoeker voor dat wolven en poema's uit de buurt van het vee blijven. De onervaren FBI-agente Jane Banner (Elizabeth Olsen) vraagt hem haar te helpen in het onderzoek naar de verkrachting en dood van een jonge indiaanse vrouw. Lambert verloor ooit zijn dochter op vergelijkbare wijze. Bovendien was het in de sneeuw gevonden meisje de hartsvriendin van zijn dochter.

Regisseur Taylor Sheridan (scenario Hell or High Water 2016) toont in deze thrillerachtige film, gebaseerd op ware gebeurtenissen, dat verdwijningen in indianenreservaten onopgelost blijven omdat de autoriteiten zich er nauwelijks voor interesseren. De desolate sfeer, de nietigheid van de mens in een machtig berglandschap, de ontmoeting met een bergleeuwenfamilie in een hol zijn prachtig getroffen. De film werd in Cannes bekroond met een regieprijs.

Donderdag 7 december om 20.00 uur. Kaarten à € 7,50 (t/m 21 jaar € 5,00) zijn verkrijgbaar bij Van Ginkel Muziek, bij de VVV, via kaartverkoop@calypsotheater.nl of aan de kassa van het theater (vanaf een uur voor de voorstelling).