• De Mobiele Kapper

    Suus
  • LINDA.foundation

    Henk

De Mobiele Kapper uit Cothen zet zich in voor LINDA.foundation

16-11-2016, 21:50 | Lezersnieuws |

Datum:

maandag 21 november 2016, 21:01 tot dinsdag 28 februari 2017, 21:01

Locatie:

, Wijk bij Duurstede
De Mobiele Kapper
Wijk bij Duurstede

Kappers houden niet alleen van hun vak, maar ook van mensen. De Mobiele Kapper laat dat komende feestdagen, meer dan ooit zien, door gezinnen die door LINDA.foundation zijn geselecteerd, gratis te knippen. Op deze manier geeft De Mobiele Kapper gezinnen die het financieel zwaar hebben een prachtig cadeau voor de feestdagen.

Steeds meer gezinnen in Nederland kunnen de maandelijkse rekeningen niet meer voldoen. Een op de negen kinderen groeit op in armoede. De financiële nood is zo hoog dat zij aangewezen zijn op de Voedselbank en bijzondere bijstand. Voor cadeautjes, een nieuwe fiets of winterjas is simpelweg geen geld, laat staan voor een bezoek aan de kapper.

LINDA.foundation helpt gezinnen die in armoede leven. Linda de Mol draagt alle kosten van de organisatie. Zo'n 3000 gezinnen krijgen jaarlijks rond de feestdagen een bonnenpakket. Hierin zitten bonnen van Hema, Albert Heijn, Intertoys en C&A. Dit jaar wordt daar een kappersbon aan toegevoegd.

Kappersbranche is jarig

Aanleiding voor deze gulle gift is de verjaardag van de Nederlandse kappersbranche: branchevereniging ANKO bestaat maar liefst 125 jaar. En omdat de jarige branche net als de Linda.foundation gelooft dat geven nóg leuker is dan krijgen, knippen de professionele kappers van de ANKO - waar: De Mobiele Kapper, er een van is - kosteloos voor dit goede doel.

Saloneigenaar Suus Blokdijk: "Dat er zoveel gezinnen tegen de armoedegrens aan leven, vind ik echt shockerend, en dan denk ik, voor ons, die het eigenlijk best heel goed hebben, is het natuurlijk een kleine moeite, om op deze manier, deze mensen, ook mooie & zorgeloze feestdagen te bezorgen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Suus Blokdijk, De Mobiele Kapper, www.demobielekapper.nl, tel:0343-563435