• 40 jaar Saint Anthony Pipe Band.

    M.C. Eilander

40 jarig jubileum van Saint Anthony Pipe Band wordt gevierd op Kasteel Duurstede.

13-05-2017, 20:01 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 21 mei 2017, 10:45 tot 16:00

Locatie:

, Wijk bij Duurstede
Kasteel Duurstede
Wijk bij Duurstede

Zondag 21 mei 2017 viert Saint Anthony Pipe Band haar 40 jarig bestaan. In samenwerking met 'Kasteel Cultureel' wordt er een Schotse dag georganiseerd in en om 'Kasteel Duurstede'.

Deze dag zal niet alleen in het teken staan van Schotse doedelzakmuziek, maar ook de band Caraid Cuimris komt Schots - Ierse muziek maken. Er zijn optredens van verschillende gezelschappen, zoals het projectkoor 'Kort maar Krachtig' en Shantykoor 'Rijn en Lek', beide uit Wijk bij Duurstede. Zangeres Suzanne de Jong komt zingen. Verder komt de vereniging van Ierse Wolfshonden, House of Carrynette voor het verkopen van diverse Schotse artikelen, en is er een whisky proeverij georganiseerd door Gall en Gall.

Saint Anthony Pipe Band krijgt ondersteuning van o.a. The Seaforth Highlanders of Holland en Herivvarda Pipes en Drums om gezamenlijk een Massed Bands te vormen om een rondgang te maken door het centrum van Wijk bij Duurstede.

Iedereen is op 21 mei 2017 vanaf 10:45 welkom in en om Kasteel Duurstede, om 11:00 uur wordt de opening verricht door de voorzitter van de NOvdB dhr. Sybren Vis. De Massed Bands sluit de dag af om 16:00 uur met een optreden, entree is gratis.

Saint Anthony Pipe Band komt uit Wijk Bij Duurstede en draagt de Schotse cultuur uit door het spelen van Schotse muziek en het dragen van traditionele kleding. Belangstellenden zijn op de Schotse dag, maar ook op één van de repetitieavonden welkom. Informatie vindt u op www.saintanthony.nl