Columns

Met de stroom mee

Vele zaken raken ons allemaal direct of indirect; de energietransitie, verduurzaming van woningen, tekorten in het woningaanbod, beheersing van de stikstofuitstoot, die de landbouw en de bouw momenteel verlammen. Het is nogal wat en het lijkt allemaal tegelijk te komen.

Columnist:

Raadspraat

Beste burgemeester

Het is inmiddels december 2019. En gisterenavond hebben wij u als kersverse burgermoeder geïnstalleerd! Nogmaals proficiat!

Zinloze belasting

Om de staatskas te spekken voerde het kabinet CDA, VVD met steun van de PVV de verhuurdersheffing in. Deels was dit een straf tegen de zelfverrijking bij grote woningbouwcorporaties (de Maserati-rijdende directeuren).

Het leugenbankje

De vakantie is voorbij. Het kabinet heeft haar plannen duidelijk gemaakt via de troonrede op Prinsjesdag. Wat zijn de plannen van dit college in Wijk bij Duurstede?

Columnist:

Raadspraat

Vastgeroest in oude patronen

Na de vakantie is het politieke seizoen weer begonnen. Met volle overgave heb ik me er samen met mijn CDA (steun)fractie de afgelopen weken weer in gestort. Wat valt dan op?

60 ha zonneparken

Columnist:

Raadspraat

Eén stem is geen stem?

De sfeer in de Wijkse politiek verandert. Er wordt meer samengewerkt. Tussen partijen, tussen coalitie en oppositie. We luisteren naar elkaars ideeën, overleggen, hebben het belang van de inwoners voor ogen. Dat is precies waarvoor D66 altijd heeft gepleit. En waarin ik geloof.

Columnist:

Raadspraat

Ruimte voor iedereen?

Na jaren van Haagse bezuinigingen lijkt Wijk de komende jaren geld over houden. Met de goede basis die er al lag, is het college in een gespreid bedje beland. Maar wat zegt dat? Wat is de Haagse belofte waard? En in hoeverre laat de coalitie andere partijen meedenken?

Columnist:

Raadspraat

Polarisatie

Een paar weken geleden fietste ik vanuit Langbroek en Cothen naar het begin van de Kapelleweg. Een prachtig uithoekje van onze gemeente aan de grens met Houten. Onderweg zag ik maar twee huizen zonder poster tégen windpark Goyerbrug.

Pagina's