Columns

Columnist:

Raadspraat

Altijd weer die financiën

De zomer is in aantocht…..! Het opknappen van de Markt is afgerond. Of toch nog niet helemaal?

De fietsenrekken (nietjes) zijn er. De Grote kerk is helaas 's-avonds nog niet aangelicht. En helaas is de verbouwing/verhuizing van het museum naar het oude raadhuis aan het stagneren.

Columnist:

Raadspraat

Nieuwe burgemeester

Nog maar een paar weken en dan nemen we afscheid van onze burgemeester. Tegelijkertijd starten we dan de zoektocht naar een nieuwe burgervader of -moeder voor onze gemeente.

Columnist:

Raadspraat

Klimaat: drammer, ontkenner of realist?

De felheid in klimaatdiscussies neemt toe. De drammers lopen juichend achter klimaatmeisjes aan. Het moet nog sneller. De ontkenners hebben een politieke partij gevonden die de klimaathysterie per direct wil stoppen. Wat betekent dit voor onze gemeente?

Columnist:

Raadspraat

Samenwerken (2)

In december schreef ik op deze plek dat samenwerking tussen politieke partijen ons een lief ding waard is. Immers beslist een meerderheid, maar wel met respect voor minderheden.

Columnist:

Raadspraat

Wijk vitaal

Het gaat goed met Nederland, en het gaat ook goed met Wijk bij Duurstede.

De meeste Nederlanders zijn uitermate tevreden met hun leven. Veel mensen zijn ook positief over hun leven.

Columnist:

Raadspraat

Mooi weer over de rug van gemeenten

Het was een prachtig bericht. Het kabinet hield vorig jaar meer dan 11 miljard euro over. CDA-minister Hoekstra kondigde aan hiermee de staatsschuld terug te dringen. Ongetwijfeld komen er met de Europese verkiezingen andere cadeautjes uit de hoge hoed.

Columnist:

Raadspraat

Is de participatiesamenleving geslaagd?

Tijdens de eerste troonrede van Koning Willem Alexander in 2013 introduceerde hij de term 'participatiesamenleving'. Onlangs kwam het evaluatierapport van de participatietrajecten in de afgelopen jaren naar de gemeenteraad.

Columnist:

Raadspraat

Klimaat

Afgelopen week liep ik met 40.000 mensen de klimaatmars in Amsterdam. De eerste keer in m'n leven dat ik ergens voor de straat op ging. Het was ijskoud en kletsnat, maar hartverwarmend. Toch volgde ik vooral m'n hoofd.

Columnist:

Raadspraat

Wingewest Cothen

Ik heb een zwak gekregen voor Cothen. De hands-on mentaliteit. Niet lullen maar poetsen. Er zijn voor elkaar bij tegenslagen. CDA leden hebben me verteld over hoe Cothen - als zelfstandige gemeente – werd bestuurd: ondernemend en pragmatisch.

Pagina's