Columns

Columnist:

Raadspraat

Ruimte voor iedereen?

Na jaren van Haagse bezuinigingen lijkt Wijk de komende jaren geld over houden. Met de goede basis die er al lag, is het college in een gespreid bedje beland. Maar wat zegt dat? Wat is de Haagse belofte waard? En in hoeverre laat de coalitie andere partijen meedenken?

Columnist:

Raadspraat

Polarisatie

Een paar weken geleden fietste ik vanuit Langbroek en Cothen naar het begin van de Kapelleweg. Een prachtig uithoekje van onze gemeente aan de grens met Houten. Onderweg zag ik maar twee huizen zonder poster tégen windpark Goyerbrug.

Columnist:

Raadspraat

Museum in het oude E&E gasthuis

Eind 2017 heeft alleen de CDA fractie tegen het beschikbaar stellen van 1.350.000 euro voor het verbouwen van het oude stadhuis gestemd. Het CDA vond de financiële en bouwkundige risico's te groot. Recent gaf de wethouder aan dat het museum nog zeker 2 jaar geduld moet hebben.

Columnist:

Raadspraat

Gewoon doen!

Ik betrap mezelf er soms op dat er bij herhaling van blunders bij de verschillende overheden een gedachte bij mij opkomt dat een dergelijke herhaling makkelijk voorkomen had kunnen worden en waarom er dan niet meer is ingezet om de herhaling van die blunders te voorkomen.

Columnist:

Raadspraat

Pak je verantwoording!

Nu eens geen stukje over klimaat, windturbines of de Bosscherwaarden. Natuurlijk, beide onderwerpen zijn 'hot' en er is genoeg over te vertellen. De VVD volgt alle ontwikkelingen nauwgezet.

Columnist:

Raadspraat

Altijd weer die financiën

De zomer is in aantocht…..! Het opknappen van de Markt is afgerond. Of toch nog niet helemaal?

De fietsenrekken (nietjes) zijn er. De Grote kerk is helaas 's-avonds nog niet aangelicht. En helaas is de verbouwing/verhuizing van het museum naar het oude raadhuis aan het stagneren.

Columnist:

Raadspraat

Nieuwe burgemeester

Nog maar een paar weken en dan nemen we afscheid van onze burgemeester. Tegelijkertijd starten we dan de zoektocht naar een nieuwe burgervader of -moeder voor onze gemeente.

Pagina's