Columns

Columnist:

Raadspraat

Wingewest Cothen

Ik heb een zwak gekregen voor Cothen. De hands-on mentaliteit. Niet lullen maar poetsen. Er zijn voor elkaar bij tegenslagen. CDA leden hebben me verteld over hoe Cothen - als zelfstandige gemeente – werd bestuurd: ondernemend en pragmatisch.

Columnist:

Raadspraat

Verkiezingen

De provinciale staten- en waterschapsverkiezingen staan voor de deur. We zijn als coalitiepartner en samen met de oppositie druk bezig om Wijk bij Duurstede toekomst bestendig te maken. Zo trekken wij op het gebied van duurzaamheid en wonen samen op.

Columnist:

Raadspraat

Woonlasten

In de media stonden stukjes over lokale woonlasten. Interessante discussie, wie wil er immers te veel betalen? Toch is de berichtgeving overal erg beperkt. De Wijkse heffingen vormen ongeveer tien procent van de totale inkomsten. De andere 90% komt van het kabinet, geen betrouwbare partner.

Columnist:

Raadspraat

Wordt Wijk bij Duurstede een echte fietsstad?

De PCG heeft bijna een jaar geleden in verkiezingstijd zich geprofileerd als fietspartij.

We hebben met behulp van Fietsdomein, u weet wel, die grote fiets op een aanhanger in de binnenstad gesprekjes aangeknoopt met voorbijgangers.

Columnist:

Raadspraat

Gunfactor & Klein wonen

Ik merkte dat ik steeds minder zin had om naar een raadsvergadering te gaan. Want sinds het aantreden van de nieuwe gemeenteraad loopt de samenwerking tussen partijen in enerzijds de coalitie en anderzijds de oppositie niet lekker.

Columnist:

Raadspraat

De oplossing, 1.000 extra banen!

Woensdag 16 januari is een beetje laat, maar ik wil toch graag beginnen met iedereen een voorspoedig 2019 te wensen. Namens mijzelf en alle vrijwilligers van onze beweging WijkNU.

1.000?

Pagina's