Columns

Columnist:

Raadspraat

Niet van het groene gas af

Er is een nieuwe campagne van het rijk om ons te verleiden om wat te gaan doen voor het klimaat: iedereen doet wat. Dat spreekt me als CDA-er aan. Het gaat om verantwoordelijkheid nemen. Doen wat bij jou past.

Columnist:

Raadspraat

De Omgevingswet

De Omgevingswet met daarin de Omgevingsvisie en het Omgevingsplan is momenteel het meest ingrijpende plan dat op het Stadskantoor wordt uitgewerkt. Kort gezegd gaat de Omgevingsvisie bepalen wat er wel of niet mag worden gebouwd en hoe de percelen mogen worden gebruikt.

Columnist:

Raadspraat

Klapper

De Goedheiligman was amper naar Spanje vertrokken of het was weer raak. Een bijna jaarlijks terugkerende "traditie" bij basisschool "de Horn. Het kozijn  werd opgeblazen met vuurwerk. Dader onbekend. Basisschooldirecteur Jan Heijman begint er bijna aan te wennen.

Columnist:

Raadspraat

Steunen of niet

Nieuweling Arie van Vliet vroeg zich vorige week af wanneer de oppositie de begroting steunt. Het antwoord is simpel; als zij het eens is met de plannen en keuzes. Als SP kwamen we met alternatieven. Helaas hield de coalitie vast aan haar eigen verhaal.

Columnist:

Raadspraat

Naweeën begroting…

Afgelopen periode is er zowel door het college als de ambtelijke organisatie weer veel werk verzet om een goede begroting voor 2020 op te stellen. Het resultaat mag er ondanks de financiële tegenwind uit Den Haag zijn.

Columnist:

Raadspraat

Verward

De afgelopen jaren maken de media veelvuldig melding van 'personen met verward gedrag'. Onlangs nog in Alkmaar, waar het op een vreselijke manier misging. 'Buurvrouw Carla' wordt zwaaiend met een hamer en mes uiteindelijk neergeschoten door de politie.

Columnist:

Raadspraat

Beste burgemeester

Het is inmiddels december 2019. En gisterenavond hebben wij u als kersverse burgermoeder geïnstalleerd! Nogmaals proficiat!

Columnist:

Raadspraat

Vastgeroest in oude patronen

Na de vakantie is het politieke seizoen weer begonnen. Met volle overgave heb ik me er samen met mijn CDA (steun)fractie de afgelopen weken weer in gestort. Wat valt dan op?

60 ha zonneparken

Pagina's