Columns

Columnist:

Raadspraat

Vastgeroest in oude patronen

Na de vakantie is het politieke seizoen weer begonnen. Met volle overgave heb ik me er samen met mijn CDA (steun)fractie de afgelopen weken weer in gestort. Wat valt dan op?

60 ha zonneparken

Columnist:

Raadspraat

Eén stem is geen stem?

De sfeer in de Wijkse politiek verandert. Er wordt meer samengewerkt. Tussen partijen, tussen coalitie en oppositie. We luisteren naar elkaars ideeën, overleggen, hebben het belang van de inwoners voor ogen. Dat is precies waarvoor D66 altijd heeft gepleit. En waarin ik geloof.

Columnist:

Raadspraat

Ruimte voor iedereen?

Na jaren van Haagse bezuinigingen lijkt Wijk de komende jaren geld over houden. Met de goede basis die er al lag, is het college in een gespreid bedje beland. Maar wat zegt dat? Wat is de Haagse belofte waard? En in hoeverre laat de coalitie andere partijen meedenken?

Columnist:

Raadspraat

Polarisatie

Een paar weken geleden fietste ik vanuit Langbroek en Cothen naar het begin van de Kapelleweg. Een prachtig uithoekje van onze gemeente aan de grens met Houten. Onderweg zag ik maar twee huizen zonder poster tégen windpark Goyerbrug.

Columnist:

Raadspraat

Museum in het oude E&E gasthuis

Eind 2017 heeft alleen de CDA fractie tegen het beschikbaar stellen van 1.350.000 euro voor het verbouwen van het oude stadhuis gestemd. Het CDA vond de financiële en bouwkundige risico's te groot. Recent gaf de wethouder aan dat het museum nog zeker 2 jaar geduld moet hebben.

Columnist:

Raadspraat

Gewoon doen!

Ik betrap mezelf er soms op dat er bij herhaling van blunders bij de verschillende overheden een gedachte bij mij opkomt dat een dergelijke herhaling makkelijk voorkomen had kunnen worden en waarom er dan niet meer is ingezet om de herhaling van die blunders te voorkomen.

Columnist:

Raadspraat

Pak je verantwoording!

Nu eens geen stukje over klimaat, windturbines of de Bosscherwaarden. Natuurlijk, beide onderwerpen zijn 'hot' en er is genoeg over te vertellen. De VVD volgt alle ontwikkelingen nauwgezet.

Pagina's