• Wietze Smit

    WijkNu

Gewoon doen!

Ik betrap mezelf er soms op dat er bij herhaling van blunders bij de verschillende overheden een gedachte bij mij opkomt dat een dergelijke herhaling makkelijk voorkomen had kunnen worden en waarom er dan niet meer is ingezet om de herhaling van die blunders te voorkomen. Soms gaat het zover dat ik denk, ze doen het expres.

Het tv-programma "Van Onze Centen" komt zendtijd te kort. Of het nu gaat om absurde subsidies, mislukte en uit de hand gelopen bouwprojecten, rekenfouten of onnodige dure administratieve regels.

Niemand schijnt te (willen) leren van de blunders en misschien komt dat omdat het "slechts" gaat over geld van de belastingbetaler.

Teveel aandacht gaat eerst uit naar dure consultants die oorzaken gaan zoeken en nieuwe protocollen maken. In plaats van het prioriteren van maatregelen die overduidelijk voor de hand liggen en die direct met creativiteit en lage kosten opgepakt kunnen worden.

Nu het lokale probleem dat deze lokale politicus van uw lokale partij wil aansnijden. Opnieuw een ongeval bij de Geer rotonde, opnieuw struikelt iedereen over elkaar heen om iets te roepen over een turborotonde en fietstunnel. Het college is aan het sparen en in dit tempo van sparen wordt het waarschijnlijk een rollatorgebruikerstunnel.

De casuïstiek is volkomen duidelijk, dit in tegenstelling tot de spoedige komst van een turborotonde met fietstunnel en een snelle oplossing voor meer veiligheid.

WijkNU gaat in herhaling om te trachten de veiligheid van deze rotonde zo snel mogelijk te verbeteren en verdere slachtoffers te voorkomen. Door op een betaalbare, realistische, effectieve en creatieve manier, zo spoedig mogelijk gewoon te doen. Kies voor Doen in plaats van uitstellen. Wordt vervolgt, tenzij het gezonde verstand doorbreekt.

Wietze Smit, Fractievoorzitter WijkNU