College on (dure) Tour

Onze Gemeente is in het nieuws, en hoe! Wij belonen goed gedrag, terwijl dat toch de normaalste zaak van de wereld is. Wanneer je goed je best doet op school, mag je naar de volgende klas. Wanneer je uitblinkt in sport, krijg je een prijs en (uniek en alleen bij dit college) wanneer je normaal doet krijg je het geld dat door anderen (via belastingen) is bijeengebracht. Het is normaal om goed gedrag te belonen, maar sinds wanneer belonen we normaal gedrag? Vandalisme rond Oudjaar speelt al jaren, maar nú wordt het pas op een dubieuze wijze aangepakt. De propaganda machine van het college mag (U) wat kosten.

WijkSport: Jarenlang zijn de sportparken tekort gedaan, zij krijgen minder dan de helft aan financiën dan landelijk gebruikelijk. De door het college afgekraakte motie van WijkNU t.b.v. de sport is teruggetrokken. Echter de onderwerpen uit die motie worden nu door het college met spoed ingevoerd en zelfs meer. Lange tijd ernstig tekort doen en dan kan het niet meer op. De collegepropaganda mag (U) wat kosten.

Bouwen: Betaalbare woningen zijn een langlopend probleem, in het komend programma van WijkNU vindt u de oplossingen. Géén oplossing is het om tonnen aan korting te geven aan een commerciële partij op de grondprijs van de Gemeente, zoals onlangs door het college verzocht is. De woningbouwvereniging is eventueel de partner die daarvoor in aanmerking komt. Tonnen gemeenschapsgeld voor propaganda over zogenaamd daadkrachtig bouwen? De propagandamachine mag (U) veel geld kosten.

Wintertijd: We hebben een paar koude dagen gehad, maar nog niet koud genoeg om de coalitiepartijen de handen in hun eigen zakken te laten stoppen. In maart is er de mogelijkheid om het anders te gaan doen, eerlijker, transparanter en met meer oog en oor voor de vrijwilligers en mantelzorgers die al jarenlang belangeloos zich inzetten terwijl er geld over de balk gesmeten wordt. WijkNU is er klaar voor om er een mooi voorjaar van te maken en daarna 4 jaar lang hard te werken. Doet u mee met onze lokale beweging?

Wietze Smit, Raadslid WijkNU (eerder BurgerBelangenNu)