Wijk krijgt titel Fairtrade gemeente

De heer Hazeleger, stuurgroeplid Fairtrade Gemeente reikte de titel uit aan burgemeester Tjapko Poppens en John van Balen, voorzitter van de Wereldwinkel. Op het podium op de Markt vond dit plaats. Bij de uitreiking was de werkgroep Fairtrade Wijk bij Duurstede aanwezig. In zijn toespraak sprak de burgemeester zijn lof uit voor de manier waarop de werkgroep in tien maanden tijd dit voor elkaar heeft gekregen.

Hard gewerkt

Wethouder Hans Marchale zegt over de behaalde kwalificatie: "Er is het afgelopen jaar hard gewerkt door de lokale werkgroep om de titel Fairtrade Gemeente te verdienen. Daarvoor moest aan allerlei criteria worden voldaan. In juli kwam het bericht vanuit de organisatie Fairtrade Gemeente Nederland dat Wijk bij Duurstede de titel toegekend kreeg. Die titel is de kers op het werk van de werkgroep." De vrijwilligsters van de Wereldwinkel en de initiatiefgroep voegen hieraan toe: "Met dank aan alle deelnemende bedrijven, winkels, scholen, horeca, (maatschappelijke) organisaties, de gemeente en enthousiaste vrijwilligers is certificering zo snel gelukt."

Kleurrijk Uit in Wijk

Fairtrade Wijk bij Duurstede presenteerde zich met enkele stands op Kleurrijk Uit in Wijk en zette haar activiteiten op een lucratieve manier kracht bij. Kinderen mochten een kleurplaats inlveren waarmee ze leuke Fairtrade prijzen konden winnen en iedereen kon meedoen aan de wedstrijd om een pakkende slogan voor de Fairtrade campagne te bedenken.