• Vogelexcursie VNMW

    VNMW Groenberaad

Vogelexcursie Groene Jonker en Waverhoek

WIJK BIJ DUURSTEDE Gaat u mee vogelen in mooie, nieuwe natuurgebieden? De vogelwerkgroep van de Vereniging Natuur en Milieu (VNMW) organiseert op zaterdag 9 april een excursie naar Groene Jonker en Waverhoek, natuurpareltjes van Natuurmonumenten. Ze liggen in het Groene Hart bij Nieuwkoop en Vinkeveen.

LENTEVOGELS Nu in het voorjaar zijn er vele foeragerende grutto's en lepelaars te verwachten. Maar natuurlijk ook andere soorten steltlopers zoals tureluurs, witgatjes, watersnippen en plevieren. Bij vele vogelaars zijn deze gebieden in korte tijd bekend geraakt vanwege bijzondere rallensoorten en ook de geoorde fuut en steltkluut. Lentevogels als de boerenzwaluw, de gele kwikstaart en de tjiftjaf zijn er te horen en zien. En natuurlijk zijn er diverse soorten eenden en ganzen te spotten.

AUTO/WANDELEXCURSIE Het betreft een auto/wandelexcursie. Door de moerassen en plasjes zijn korte wandelroutes aangelegd. Laarzen, of in ieder geval dichte wandelschoenen, meenemen. De werkgroep beschikt over extra verrekijkers. Vertrek om 8.30 uur vanaf Walplantsoen 12. In de namiddag is de groep terug. Kosten: vijf eurocent per km voor elke inzittende, te verrekenen met de chauffeur. Aanmelden in verband met het vervoer bij Wim van Impelen, telefoonnummer 0343-573197 of per e-mail wimenodile@freeler.nl