Vikinghal en zwembad per 1 januari gesloten

Moeilijke beslissing

"Het was in de zomer voor ons college een moeilijke beslissing om het contract met de eigenaar/exploitant niet te verlengen," zegt wethouder Jan Burger. "Natuurlijk willen we de voorzieningen graag open houden voor onze inwoners. Wij vonden het echter niet verantwoord om, gezien de kosten, de sterk verouderde accommodaties open te houden."

Vervoer geregeld

De verenigingen die gebruik maken van het zwembad zijn op de hoogte dat het zwembad sluit. Zij vinden het uiteraard jammer dat het zwembad gaat sluiten, maar ze begrijpen het wel. "De ouderenzwemgroep en sbo De Driehoek gaan vanaf volgend jaar gebruik maken van het zwembad in Doorn. Ons college heeft besloten om het vervoer naar dit zwembad voor hen voorlopig te regelen en te betalen," aldus wethouder Burger.

Mariënhoeve

De verenigingen die gebruik maakten van de Vikinghal zijn al uitgeweken naar sportcomplex Mariënhoeve. Het bewegingsonderwijs wordt verdeeld over verschillende accommodaties in de gemeente.

Initiatieven

Inmiddels zijn er plannen van particulieren voor een nieuw zwembad. De gemeenteraad praat hierover in de raadsbijeenkomst van dinsdag 5 januari.

Label:

Zwembad