• Verenigingen presenteren zich in het Dorpshuis

    Ali van Vemde

Verenigingen presenteren zich in Dorpshuis De Toekomst

LANGBROEK Op zaterdag 16 september wordt voor de tweede keer de verenigingenmarkt gehouden in Dorpshuis De Toekomst. Verschillende verenigingen zijn hier vertegenwoordigd en presenteren hun activiteiten en/of producten. Ook zijn er verschillende demonstraties. Ook de vaste gebruikers van het Dorpshuis laten zich zien. Een mooie gelegenheid om te zien wat het dorp allemaal te bieden heeft. De verenigingenmarkt is van 14.00 tot 17.00 uur.

Ali van Vemde

Met bijna 20 deelnemers laten de verenigingen zich zien. Anton Versteeg en Sija van Ee vertellen over de markt. "Vorig jaar is de eerste verenigingsmarkt gehouden. Omdat verschillende verenigingen graag willen laten zien wat ze doen en nieuwe leden en vrijwilligers altijd welkom zijn, zijn we op het idee gekomen om deze markt te organiseren in het dorpshuis. Zo kan men één keer per jaar demonstraties geven en informatie verstrekken over de eigen vereniging. De vereniggingen mogen zelf deze middag doen wat ze willen. Vorig jaar bleek het een bijzonder gezellige middag en dat leverde ook weer nieuwe leden op. We merken dat steeds meer mensen het dorpshuis weten te vinden en daar zijn we natuurlijk heel blij mee."

VEEL ANIMO Met maar liefst zeventien deelnemers die allemaal een eigen invulling geven aan hun eigen onderdeel, wordt het een zeer levendige middag. U kunt er informatie krijgen over Dorpshuis De Toekomst. Een handige flyer met activiteitenkalender geeft een mooi overzicht. Ook de activiteitencommissie is present. Zij geven u informatie over handwerken, het repair-café, workshops en exposities. De biljartclub 'Pommerans' geeft een demonstratie en u kunt actief mee biljarten in de ontmoetingsruimte om 14.00 uur. Bij bloemenkiosk Margriet kunt u terecht voor een workshop bloemschikken. Ook het Dorpsplatform is vertegenwoordigd en geeft een Powerpoint presentatie. Jelle Feddema zal voorbeelden laten zien van het houtsnijden en geeft een demonstratie. De kinderactiviteiten komen aan bod. Maandelijks kunnen zij knutselen bij de 'tussendeurtjes'.  Het repair-café heeft een tentoonstelling met gerepareerde en te repareren spullen. Er is een powerpoint presentatie over de gehouden expositie en de bibliotheek is geopend. Het Handwerkcafé laat zelfgemaakte artikelen zien en geeft een deomonstratie. Ook is er en demonstratie van schildertechnieken. Kortom, voor ieder wat wils.

DEMONSTRATIES Daarnaast zijn er verschillende activiteiten waar u actief aan kunt deelnemen. Kom eens kijken bij de demonstratie koesbal om 14.30 uur en doe zelf ook mee. Of wilt u liever dansen. Dat kan bij George Cantenburg die een demonstratie salsa dans geeft om 16.00 uur. Natuurlijk mag u meedoen. Voor de jongeren is de jeugddansmix. Zij geven om 15.00 uur een demonstratie en iedereen mag mee dansen.

Ook als u niet in Langbroek woont, is het zeker de moeite waard om eens te komen kijken bij het Dorpshuis. Hier wordt het hele jaar door van alles georganiseerd.