• Ideeën worden opgeschreven en gedeeld

    Ali van Vemde

Samen Fairtrade gemeente richten op vernieuwing en betrokkenheid

WIJK BIJ DUURSTEDE Op uitnodiging van de Wereldwinkel kwamen woensdagavond  verschillende mensen bij elkaar die al eerder hebben laten merken een warm hart te hebben voor de  Fairtrade doelstelling. In het Wijks Woontheater gingen zij met elkaar in gesprek om over de toekomst van de Wereldwinkel en Fairtrade te praten, maar ook over de manier waarop de Wijkse gemeenschap hier meer bij betrokken kan worden.

Ali van Vemde

De aanleiding voor deze avond was onder andere de teruglopende omzet van de Wereldwinkel. John van Balen, voorzitter van de Wereldwinkel, en Caroline Kouwenhoven van The Home Company willen de Fairtrade gedachte aantrekkelijker en meer zichtbaar maken. Duidelijk is dat het anders moet om samen, ook in de toekomst, met eerlijke handel te kunnen blijven bijdragen aan een eerlijke verdeling van welvaart in de wereld. Hiervoor wil de Wereldwinkel samen met de Wijkse gemeenschap andere wegen vinden. Meer van deze tijd, met gebruik van social media en zorgen voor beleving. Caroline: "Niet de Wereldwinkel maar de gedachte van eerlijke handel is heel belangrijk."

Het werd een bijzonder inspirerende avond waarbij mensen van verschillende organisaties hun ideeën deelden. Vertegenwoordigers van de Wereldwinkel, de Fairtrade gemeente, stichtingen met projecten in de Derde Wereld, Hart van Wijk, PKN en het Revius Lyceum lieten hun visie horen over dit onderwerp. Samen gaan voor een eerlijke handel, niet vanuit het individu, maar vanuit onze gemeenschap, dat is het idee. Daarover wordt verder gepraat en zullen nieuwe vormen worden gezocht die verder woren uitgewerkt. Iedere Wijkenaar die mee wil praten of een idee heeft wordt gevraagd deze in te brengen via secretariaat@wereldwinkelwbd.nl of bel met John van Balen 06 22246154. Lees het in Wijks Nieuws van 13 september.