• Wim van de Bildt

Leercentrum

WIJK BIJ DUURSTEDE Het Leercentrum Stichting Binding te Wijk bij Duurstede is aangesloten bij SeniorWeb. Deze landelijke vereniging heeft als doel om participatie en zelfontplooiing voor alle senioren in de digitale samenleving mogelijk te maken.

In het Leercentrum kan iedereen die meer wil leren over de computer, tablet of Internet terecht. Van de prille beginner tot de gevorderde computergebruiker. Het lesaanbod is heel divers: Ipad, tablet, W10 beginners, W10 voor gevorderden (met verplichte inloopmiddag), de computersoos en meer.

Informatie op www.doemee.stichting-binding.nl

Het is erg belangrijk dat er veilig op de computer wordt gewerkt. Daarom vindt u in het aanbod de cursus Veilig on line, een cursus van drie dagdelen. U leert hoe veilig uw computer is, welke virusscanners er goed zijn, op welke gevaren u moet letten, een stevig wachtwoord maken, etc. U kunt zich hier nog voor opgeven. Start op 27 september.

Het Leercentrum is ontstaan als een klein initiatief door lesaanbod van een senioren vrijwilliger. En inmiddels is het uitgegroeid tot een plek met 14 ambassadeurs en vorig jaar 220 senioren deelnemers.

De ambassadeurs volgen trainingen en workshops om bij te kunnen blijven met actuele ontwikkelingen. Wilt u vrijwilligerswerk doen, dan bent u van harte welkom.

Bent u op zoek naar de juiste cursus, dan helpen de docenten u graag verder. U kunt hiervoor contact opnemen met Stichting Binding (werkdagen telefonisch bereikbaar van 09.00 - 12.00 uur op 0343-473075).

Ook kunt u een mailbericht sturen naar info@stichting-binding.nl, er wordt zo spoedig mogelijk met u contact opgenomen.

Naast het lesaanbod is er PC Hulp aan huis, de pc dokter, vanuit het Leercentrum, mits u woont binnen de gemeentegrenzen. U kunt hiervoor een aanvraag doen bij WijkHelpt, telefoonnummer 0343-572000.Tegen een kleine vergoeding rijden de vrijwilligers bij u voor. Mocht u niet binnen de gemeentegrens wonen, dan kan men voor u opzoeken welk Leercentrum bij u het dichtst in de buurt is.