• 112Heuvelrug.nl

Heterdaadoefening met Burgernet geslaagd

WIJK BIJ DUURSTEDE Gisterenavond werd er een heterdaadoefening gehouden in wijk De Geer. De doelstelling van deze oefening was om de heterdaadkracht te verhogen en de samenwerking tussen burgers uit de wijk en de politie te bevorderen.

Omstreeks 19.00 uur startte de oefening met de melding dat er een woninginbraak plaats vond op de Cicero. Direct werden door de meldkamer meerdere politieauto's en agenten aangestuurd en tactisch in de omgeving neergezet.  Een politieheli kwam ter plaatse voor ondersteuning vanuit de lucht.

Tevens werd er direct een burgernetactie opgestart. Hierbij werden 324 burgernetdeelnemers bereikt. De deelnemers kregen via een spraak- of SMS bericht de melding, dat de politie in verband met een inbraak op de Cicero op zoek was naar twee verdachten. Hierbij werd vermeld dat het om een burgernetoefening ging.

Agenten zagen één van de verdachten rennen waarop de achtervolging te voet werd ingezet. De verdachte werd uiteindelijk in een steeg - nabij de Tiberius - aangehouden. De inmiddels gearriveerde heli ondersteunde hierbij. Verschillende burgernetdeelnemers belden en gaven aanwijzingen door.

De agenten in de heli zagen de tweede verdachte, die zich had verstopt in de bosjes bij de Claudius. De collega's op de grond werden naar de juiste locatie 'gepraat', waarna ook deze verdachte kon worden aangehouden.

Beide verdachten konden, door een goede en snelle samenwerking tussen burger en politie, binnen dertig minuten worden aangehouden. Na afloop werd de oefening op het gemeentehuis nabesproken, waarbij ook de Burgernetdeelnemers waren uitgenodigd.

Bent u nog geen deelnemer aan Burgernet? U kint u aanmelden op Burgernet.nl. Samen maken we de wijk veiliger!