Groepsbijeenkomst mantelzorg en dementie

WIJK BIJ DUURSTEDE Dementie heeft vele gevolgen waar zowel de dementerende als de mantelzorger iedere keer weer mee moet leren omgaan. Het is een proces van loslaten en overgave. Het verlies van controle bij de dementerende is een harde levensles in loslaten: het loslaten van zogenaamde zekerheden in het leven. Voor de mantelzorger betekent het loslaten eigenlijk al tijdens het leven afscheid nemen van de persoon zoals ze die hebben gekend. Dementie is daarom een rouwproces voor de mantelzorgers, terwijl hun dierbare nog leeft.

Op het voorstel aan een overbelaste mantelzorger om meer gebruik te maken van dagbesteding voor de persoon met dementie antwoordde de mantelzorger: "Liever niet, dan ben ik hem nog een dag kwijt terwijl de afstand tussen ons al groter wordt."

Tijdens de bijeenkomst van 3 april gaan mantelzorgers, samen met de consulent mantelzorg van Stichting Binding en medewerkers van het dagcentrum Ewoud en Elisabeth, in gesprek over dit onderwerp. Wat betekent het loslaten voor de mantelzorger en zijn er tips die hier bij kunnen helpen? Iedereen die geïnteresseerd is, is van harte uitgenodigd. De bijeenkomst vindt plaats van 19.30 tot 21.00 uur aan de Gansfortstraat 4. Deelname is gratis, wel graag aanmelden via e-mail mantelzorg@stichting-binding.nl of telefonisch 0343 473075.